NHL pestasi neljä naistuomaria ensimmäistä kertaa ikinä!

NHL karsi 96:sta tuomariehdokkaasta 30 parasta, joka ensimmäistä kertaa ikinä pitää sisällään naisia. Tuomarit Guay ja Cooke sekä linjurit Welsh ja Hanley kokivat ensimmäisinä naisina NHL-vauhtia viikonlopun NHL Exposure Combine leirillä.

NHL-kausi 2019-20 alkaa lokakuun toisena päivänä, kun Stanley Cup mestaruuttaan puolustava St.Louis Blues saa vieraakseen Washington Capitalsin. Kauden alkuun on siis alle kuukausi, mutta NHL ei ole julistanut tulevan kauden tuomareita.

Erotuomarit Katie Guay ja Kelly Cooke sekä linjatuomarit Kirsten Welsh ja Kendall Hanley ovat neljä 96:sta tuomarista jotka valittiin NHL Exposure Combine leirille. 96:sta leiriläisestä valittiin 30 tuomaria, jotka aloittavat aloittelijaturnaukset Irvinessä Carolinassa, Buffalossa, Nashvillessä sekä Traverse Cityssä Michiganissa. Yhteensä leirillä oli 11 naista, joista kyseiset neljä pääsi turnauksiin maistamaan NHL-tunnelmaa.

-Mahdollisuus osallistua NHL-aloittelijaturnauksiin on tärkeä askel seuraavan sukupolven eliittituomareiden kehityksessä. Odotamme innolla, että saamme seurata näiden naisten kehitystä heille täysin uudenlaisessa ympäristössä, NHL varatoimitusjohtaja sekä itsekin tuomarina toimiva Stephen Walkom kommentoi NHL.comille.

NHL.comin tuomariprofiilit kyseisistä naisista:

37-vuotias Guay on tuomaroinut neljätoista vuotta, johon mahtuu myös vuoden 2018 PyeongChangin olympialaiset. Guay on tuomaroinut sekä miesten että naisten pelejä NCAA ykkösdivisioonassa ja ollut ensimmäinen nainen joka on tuomaroinut Frozen Four pudotuspeleissä sekä miesten Beanpot turnauksessa. Hän on pelannut ykkösdivarissa Brown Universityn joukkueessa neljä kautta sekä USA:n alle 22-vuotiaiden naisten joukkueessa.

29-vuotias Cooke on sekä IIHF:n että NCAA:n lisensioitu erotuomari ja hän on tuomaroinut kymmenen vuotta. Hän on ollut Guayn tapaan ensimmäisten naistuomareiden joukossa NCAA:n Frozen Fourissa. Cooke on pelannut ykkösdivarissa Princetonin joukkueessa neljä kautta toimien kapteenina sekä hänet on valitty MVP:ksi kaudella 2012-13.

22-vuotiaalle Welshille Exposure Combine leiri on ensiesiintyminen tuomaroinnin suhteen. Hän on pelannut Robert Morriksen yliopistojoukkueessa neljän kauden ajan ja toimi viime vuonna seuran kapteenina. Hänet on valittu kahteen kertaan All-College Hockey American tähdistökentälliseen sekä valitty CHA:n vuoden puolustajaksi kaudella 2017-18. Hän on ollut auttamassa Robert Morris seuraa voittamaan kolme CHA titteliä.

35-vuotias Hanley aloittaa kahdennentoista kauden tuomarina ja hän on IIHF:n, NCAA:n ykkös- ja kolmosdivisioonan sekä National Women Hockey Leaguen linjatuomari. Hän aloittaa myös neljännen kautensa linjatuomarina USA:n jääkiekon tuomarien kehitysohjelmassa, jossa hän on osana USHL, NAHL sekä NA3HL junioriliigan tuomarikavalkadia. Hanley on pelannut Elmiran yliopistojoukkueessa kaudet 2005-07 sekä SUNY Oswegossa 2007-09 opiskellessaan eläinlääketieteen kandidaatiksi.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia