Erik Karlssonille ei kelpaa pikkurahat - vaihtuuko seura?

Vaihtuuko Karlssonin punanuttu?

Kuluvalla kaudella kuusi ja puoli miljoonaa tienaava Ottawa Senatorsin kapteeni Erik Karlsson on kertonut julkisesti olevansa tyytymätön nykyiseen palkkaansa. Karlsson vapautuu vapaiden agenttien seuraan 2019, jolloin hän odottaa saavansa palkankorotuksen. Ruotsalainen on sanonut, että seuralla ei ole väliä.

Kommentti seuran vaihtamisesta on yllättävä, sillä Halloweenista tykkäävä pakki on pelannut varaamisensa jälkeen ainoastaan Ottawassa. Nyt hän ei ole kuitenkaan osoittanut minkäänlaista sympatiaa kotikaupunkiaan kohtaan.

– Haluan saada sen mitä ansaitsen. Vähempi ei riitä.  Lopulta ei ole väliä mihin seuraan päädyn, Karlsson kertoi Ottawa Sunin haastattelussa.

Kapteeni pistää joukkueensa todella vaikeaan paikkaan, sillä Ottawan palkkakatossa ei ole käytännössä yhtään tilaa. Myydäkö maailman parhaaksi tituleerattu pelaaja muualle, vai tehdä tilaa palkkakattoon myymällä muita? Molemmat vaihtoehdot tekevät pienoisessa kasvumurroksessa olevalle joukkueelle hallaa.

Senatorsilla tulee olemaan vaikeat ajat sopimuskuvioita pyöritellessä, sillä GM Pierre Dorionin pitää tehdä päätös joukkueen tähtiin kuuluvan Mark Stonen kohtalosta, jonka sopimus on katkolla ensi kesänä.  Puckprose.comin mukaan olisi fiksumpaa kaupata Karlsson, koska Stone antaa enemmän rahaan nähden. Kannattajat pohtivat myös, että onko Karlssonin tasonlasku vain ohimenevää nilkkaleikkauksesta johtuvaa ailahtelua vai olisiko mahdollinen kahdeksan vuoden jatkopahvi todellinen huti.

Kanadalaisseura on tunnettu joukkueena, jonka tarjoukset eivät tyydytä tähtipelaajia. Hyvänä esimerkkinä viimeisimpänä menetetty Kyle Turris.  

Ottawassa kannattaa tottua ajatukseen elämään ilman Karlssonia.