Euro-ottelut: Suomi-joukkueet kovilla, yhdellä hyvät mahdollisuudet

Inter, Honka, Ilves ja KuPS aloittavat vieraissa, Interillä voisi olla mahdollisuudet. Unkarin Honved on heikossa kunnossa, eikä se ole aikoihin pelannut kunnon matseja. Eurooppa-liigan karsintojen ensimmäiset ottelut pelataan 27.8. Suomalaisjoukkueet aloittavat kaikki vierasottelulla.

UCL arvonta

Veikkaussivujen alustavan arvion mukaan jokainen suomalaisjoukkue lähtee euro-otteluihin altavastaajana. Inter Turku on ainoa, jolla saattaisi olla mahdollisuudet jatkoon.

Suomalaisjoukkueiden ensi kauden euro-otteluiden avausvastustajat ovat selvillä, ja näyttää siltä, että kaikkien suomalaisten taival saattaa hyvinkin tyssätä heti ensimmäiseen otteluun. Helpoimman vastuksen sai Tampereen Ilves, joka pelaa Eurooppa-liigan karsinnoissa irlantilaista Shamrockia vastaan. Ilves vaan on itse tällä kaudella ollut sen verran kehno, että vaikea nähdä joukkueen voittavan Irlannin cup-mestaria.

Parhaat jatkomahdollisuudet on Turun Interillä.

Norjan Molde selvä suosikki KuPS:a vastaan

Mestareiden liigan puolella Veikkausliigan viime kauden ykkönen KuPS kohtaa Norjan viime kauden mestarin Molden. Ensimmäinen osa pelataan 18.8. Molden kotikentällä Norjan länsirannikolla.

KuPS aloitti Veikkausliigan hyvin, mutta viime kierroksilla meno on hieman hyytynyt. Nyt kuopiolaisilla on alla kolmen voitottoman liigaottelun putki.

Molde on Norjan liigassa tällä hetkellä kakkosena, ja viime kierroksilla se on napannut voittoja ja tappioita vuorotellen. Norjan liiga on sen verran Veikkausliigaa tasokkaampi, että KuPS tulee putoamaan ainakin kahdeksan kertaa kymmenestä, jos ei useamminkin.

Eurooppa-liigan puolella Ilveksen lisäksi vastukset arvottiin Turun Interille sekä Espoon Hongalle. Hongan vastus on tanskalainen Århus ja Interin unkarilainen Honved. Kumpaankin ottelupariin suomalaisjoukkue lähtee luonnollisesti altavastajana.

Hongalla ei mahdollisuuksia

Tanskan Århus oli Superligan kolmonen vain neljä pistettä FC Copenhagenia perässä. Copenhagen taas pakotti tämän kauden Eurooppa-liigassa itsensä Manchester Unitedin tämän Old Traffordilla jatkoajalle, eli tästä voi arvella, minkälaiset mahdollisuudet heikossa kunnossa olevalla Espoon Hongalla on päästä jatkoon. Varovaisesti voisi arvioida Hongan jatkomahdollisuuksiksi vajaa kymmenen prosenttia.

Turun Inter johtaa Veikkausliigaa, ja sillä saattaisi olla suomalaisista parhaat mahdollisuudet päästä jatkoon Eurooppa-liigassa.

Unkarin pääsarja loppui jo kesäkuun loppupuolella, eli Honved on kaukana pelikunnosta. Se on pelannut treenimatseja pitkin kesää, mutta ne eivät ole sama asia kuin varsinaiset matsit. Lisäksi Honved on ollut viime aikoina heikko. Se tuli Unkarin liigassa vasta viidenneksi.

Interin mahdollisuudet ottelussa ovat ainakin 50/50.

Ilves on heikossa kunnossa

Tampereen Ilveksen mahdollisuudet irlantilaista Shamrockia vastaan ovat kyllä alle 50 prosenttia. Ilves on nyt Veikkausliigassa vasta sijalla seitsemän. Viimeiseen viiteen matsiin se on voittanut vain kehnon RoPS:n Tampereella niukasti 1-0. Shamrock on varmasti parempi joukkue juuri nyt. Irlannin sarjaa on pelattu vajaa kymmenen kierrosta, ja Shamrock on liigakärjessä ilman pistemenetyksiä.

Koronaepidemia saattaa sotkea karsintaottelut. Kaksiosaisten otteluiden pelaaminen saattaa käydä matkustusrajoituksen vuoksi mahdottomaksi.  Jos huonosti käy, niin Suomessa ei pelata tänä vuonna ainuttakaan euro-ottelua.

UEFA:n sääntöjen mukaan arvontojen jälkeen ilmoitetut matkustusrajoitukset saattavat tarkoittaa sitä, että joukkue tuomitaan häviämään ottelu. Ja tuskin suomalaiset menevät jatkoon ilman kunnon kotivoittoa.

BETSSON: 50.00 KERROIN BARCALLE TAI BAYERN MUNCHENILLE

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia