Jalkapalloliigat avautuvat – valoa tunnelin päässä

Jalkapallo, vedonlyönti ja muu normaali elämä on ollut jo pidemmän aikaa kummallisessa tilassa. Edellisestä oikeasta jalkapallo-ottelusta on aikaa jo ties kuinka kauan. Fanit, pelaajat ja joukkuejohdot ovat olleet tilanteessa, jossa ei varmasti ole oltu aikaisemmin. Epätoivo, masennus ja tuska on pikkuhiljaa vaihtumassa toivon pilkahduksiin ja kevään sekä kesän odotukseen. Jalkapallosarjat ovat viimein käynnistymässä uudelleen tai vasta alkamassa, nyt alkaa jo näyttämään hyvälle. Pelit tullaan toki pelaamaan erikoisjärjestelyin, mutta monelle fanille tämä on kuin se toinen joulu ja juhannus samaan aikaan. Ihan sama päättyykö matsi 0-0 vai 2-2, nyt saa kohta taas nauttia jalkapallosta - siitä suurimmasta.

 

Mennyt kevät on ollut todella raskas ei vaan jalkapallon ystäville vaan lähes kaikkien muidenkin urheilulajien ystäville ja tietenkin myös vedonlyöjille. Onhan konsolipeleistä vedon lyöminen ihan kivaa korviketta, mutta ei niistä oikeasti voi edes samassa lauseessa puhua. Euroopassa ollaan vihdoinkin avaamassa tietyin reunaehdoin jalkapallosarjoja. Voidaanko kuitenkaan yleisöttömästä futiksesta puhua vieläkään samassa lauseessa sen futiksen kanssa jota pelattiin ennen tätä viheliäistä epidemiaa? Mitä pelaajat tästä ajattelevat? Entä vedonlyöjät ja fanit? Riskeerataanko nyt jotain isompaa TV-rahojen puutteessa? Siltä se vähän vaikuttaa vaikka me kaikki olemme jalkapalloa kaivanneetkin.

Jalkapallosarjat käyntiin eri puolella Eurooppaa

Ensimmäisenä isona liigana vihreätä valoa pelien alkamiselle on näyttänyt Bundesliga. Siitäkin huolimatta että Saksassakin tuo korona riehuu ja tartuntatapauksia on jopa Bundesligan joukkueissa. Saksalaisissa joukkueissa jos missä toimii kuitenkin tämä pelaajien eristys ja testaaminen, joten kaikki on valmista 16.5.2020 aloitukselle. Seuraamme tämän ja muiden sarjojen avautumista erillisellä seurantasivulla.

Suomen Veikkausliiga on jo ilmoittanut aloittavansa pelit heinäkuun ensimmäinen päivä ja tämä näyttääkin varsin todennäköiseltä. Pelit tullaan pelaamaan katsomoiden edessä normaaleilla stadioneilla, mutta katsojia ei stadioneille oteta liikaa. Se, miten paljon se sitten on, on vielä hieman epäselvää. Otetaanko sinne se alle 500 katsojaa, vai saadaanko tietyillä järjestelyillä paikalle enemmän katsojia? Ilman katsojia pelaaminen on todella erilaista, sen totesivat jo Liigan pelaajat kun pelattiin se yksi kierros ilman katsojia. Ruotsin liigassa eli Allsvenskanissa ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, milloin pelien pariin tullaan pääsemään. Ehkä kesäkuun puolenvälin jälkeen?

Valioliigaa kaipaa varmasti moni, mutta Englanti ja Iso-Britannia ovat yksi pahiten koronasta kärsivät alueet. Onko siis optimistista odottaa Premier Leaguen alkua ennen kesäkuun puoliväliä? Tuo ajankohta on asetettu aikasintaan ajankohdaksi aloitukselle, mutta kiire tulee senkin suhteen. Liverpoolin mestaruusjuhlat ovat joka tapauksessa jo pilalla vaikka se mestaruus sieltä tuleekin. Ranskassa pillit laitettiin jo pussiin kun maan hallitus päätti että ennen elokuun loppua jalkapalloa ei tulla siellä isoilla areenoilla pelaamaan. Pelaako PSG otteluita tulevaisuudessa ulkomailla? Se on varsin mahdollista.

Mutta miten muualla? Esimerkiksi Itävallassa on otettu tiukat keinot käyttöön ja hallituksen päätöksellä joukkue jonka riveistä löytyy yksikin pelaaja jolla on koronavirus, tulee olla 14 vuorokautta karanteenissa. Siis koko joukkueen. Alustavasti Itävallassa oltaisiin valmiita aloittelemaan toukokuun lopussa, mutta päätöksiä ei ole tehty. Israelissa päästään pelien pariin tällä tietoa jo 30.5.2020 ja Turkissakin pallo liikkuu tyhjien katsomoiden edessä jo 12.6.2020.

eurooppa jalkapallo restart kertoimet vedonlyönti veikkaus

Tanskassa annettiin joukkueille viime viikolla lupa harjoitusten aloittamiseen ja pelien aloittaminen on mahdollista jo ennen toukokuun loppua. Yksi mahdollinen päivä voisi toki olla 8.6. jolloin maassa aukeavat museot ja elokuvateatterit. Piskuinen Färsaaret aloitti oman liigansa jo viime viikonloppuna (9.5.) ja kokemukset olivat ihan positiivisia. Tästä mallia monelle muulle Euroopan maalle.  Unkari tulee aloittamaan tällä tietoa 23.5.2020 cupin peleillä ja liigapelillä.  Sveitsissä aloitettiin harjoittelu 11.5. ja pelien pariin on tarkoitus päästä 8.6.2020 jos kaikki menee suunnitellusti.

Toipuuko Italia ja Serie A tälle kaudelle?

Italia onkin sitten todellinen kysymysmerkki. Kenties Euroopan pahiten taudista kärsinyt maa kaipaisi kovasti jalkapalloa, mutta mitkä ovat mahdollisuudet pelaamiselle? TV-rahojen perään haikaillaan sielläkin ja kaikki joukkueet äänestivät taannoin sen puolesta että kautta yritetään jatkaa. Korona jyllää monessa joukkueessa, mutta esimerkiksi kesäkuun puoleen väliin tai heinäkuun alkuun on vielä paljon aikaa. Joukkuetreenit on sovittu alkavaksi 18.5., mutta nähtäväksi jää milloin ensimmäiset sarjapelit saadaan tulille.

Muistatteko tämän?

Portugalissa palattiin treeneihin viime viikolla ja siellä on pyrkimys päästä pelaamaan toukokuun loppuun mennessä tai mahdollisesti kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Portugali on säästynyt taudin aikana paljolta jos verrataan sitä esimerkiksi naapurivaltio Espanjaan. Espanjassakin ollaan nyt pikkuhiljaa höllennetty karanteenirajoituksia ja joukkueet ovat jo palanneet harjoitteluun. La Ligan puolelta on tullut toive päästä pelaamaan jo kesäkuun puolessa välissä – toivottavasti tuo skenaario toteutuu.

Sarjapelit vedonlyöntilistoille!

Monen sarjan kohdalla ollaan vielä tilanteessa jossa sarjan jatkoa tai aloittamista ei ole lyöty vielä lukkoon. Bundesliga on siis yksi näistä suurista liigoista jotka ovat vahvistaneet aloittavansa pelit 16.5.2020 ja nämä pelit löytyvät jo eri vedonlyöntisivustojen kohdelistoilta. Otteluista on tuttuun tapaan todella paljon erilaisia vedonlyöntikohteita aina tulosvetokohteista erilaisiin tasoitusvetoihin ja maalintekijävetoon.

Ei kannata myöskään unohtaa vedonlyöntitoimistojen livevedonlyöntikohteita ja mahdollisia livestream-palveluita. Kyllä, nyt voidaan sanoa että meillä on valoa tunnelin päässä. Parin kuukauden sisään meillä on jälleen todella monta mielenkiintoista vedonlyöntisarjaa käynnissä kuningas jalkapallon ottaessa taas oman paikkansa vedonlyöntilistojen kuninkaana. Olethan valmiina ja ennen kaikkea terveenä!

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia