Euroopan kiekkomarkkinoilla on vapaana useita suomalaiskonkareita

Vieläkö Tuomo Ruutu nähdään tositoimissa?

Jääkiekkorintamalla alkavat olla vuoden vaihteen jälkeen ne ajat, kun siirtomarkkinat käynnistyvät ja kärkipäänjoukkueet ostavat pudotuspelihaaveensa jo menettäneet seurat tyhjäksi. Tällä kaudella siirtomarkkinoita saattavat hieman sekoittaa, monta kotimaista, tälläkin hetkellä, ilman seuraa olevaa kokenutta nimeä.

Kaksi tällä hetkellä vapaana olevaa kovaa nimeä on selvästi yli muiden. Nämä ovat tietenkin Leijona-paidassakin aikoinaan turnauksesta toiseen loistaneet Niklas Hagman ja Tuomo Ruutu. Molemmilla herroilla olisi varmasti pukukopissa annettavana viisaita sanoja kokemuksen syvällä rintaäänellä, mutta mikä on pelillinen taso? Pitkän NHL-uran luonut Hagman edusti viime kaudella Liigassa sekä Kärppiä että HPK:ta, mutta tällä kaudella miestä ei ole nähty jäällä. Sama tilanne on Ruudulla, jonka loukkaantumisten vaivaaman uran toistaiseksi viimeinen kausi sujui HC Davosissa. Kumpikaan ei ole antanut vielä virallista lopetusilmoitusta, joten sopiva tilaisuuden…? 

Myös kokeneista puolustajia olisi tarjolla, jos vain löytyy ottajia. Esimerkiksi maailmanmestari puolustaja Janne Jalasvaaralla luulisi olevan vielä käyttöä missä tahansa Liiga-joukkueessa. Viime kaudella Kunlun Red Starsissa kapteenin viitta kantanut Jalasvaara ei ole pelannut tällä kaudella vielä missään seurassa. Myös yli 200 AHL-ottelun kokemuksen ja Ruotsin mestaruuden omaava Teemu Laakso on vailla työnantajaa, kun IFK tiedotti marraskuun alussa, ettei miehen palveluksia kaivata enää seurassa. Pienistä vammoista kauden alussa kärsinyt pelaaja on itse todennut laittavansa paikkansa kuntoon ja palaavansa.

Edellä mainittujen lisäksi ilman seuraa tällä hetkellä ovat muun muassa Henri Heino, Tomi Tuominen ja Ossi-Petteri Grönholm.

Lue myös: