Everton haluaa Aubameyangin

Romelu Lukakun myynti jätti kesällä ison aukon Evertonin joukkueeseen, nyt seuralla olisi tähtäimsessä aukon paikkaus Dortmundin Aubameyangilla.

Tammikuun siirtoikkunan aikana joukkueet voivat korjata sen mikä kesällä meni pieleen. Everton on pelannut surkeaa kautta. Sen piti olla kesän mittavien pelaajaostojen jälkeen hätyyttelemässä Valioliigan kärkijoukkueita, mutta alkukauden se hätyytteli sarjajumboja. Managerikin meni jo vaihtoon, kun Ronald Koeman sai kenkää, ja uudeksi mieheksi otettiin sarjassasäilymisen mestarimies Iso-Sam Allardyce. Nyt Everton on kahden voiton jälkeen sarjataulukossa puolessa välissä, joten pahin paniikki on helpottanut.

Everton myi kesällä ykköskärkensä Romelu Lukakun Manchester Unitediin, ja nyt maalinteko on ollut joukkueen yksi suurimpia ongelmia. Kahdessa viime ottelussa Everton on osunut kuudesti, mutta sitä ennen oli hankalaa.

Everton haluaa tuoda Goodison Parkille uuden loistavan ykköskärjen, ja The Sunin mukaan tämä on Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyang. Hinta olisi komeat 60 miljoonaa puntaa. The Sunin mukaan Aubameyang on manageri Big-Samin hankintalistalla ykkösnimi.

Gabonilainen Aubameyang on pelannut Dortmundissa jo kesästä 2013, ja hän on ehdottomasti yksi maanosan kovimmista kärkimiehistä. Aubameyang on uutisten mukaan tyytymätön Dortmundiin, ja varmasti halukas lähtemään muualle. Viime kesänä Aubameyangilla oli kertoman mukaan kova riita useammankin Dortmundin valmentajan ja pelaajan kanssa, kun Aubameyang myöhästyi pelireissulta.

Aubameyang on jo 28-vuotias, joten hän ei ole enää aivan kuuminta hottia siirtomarkkinoilla, mutta ainakin Valioliigasta muitakin seuroja on ilmoittanut kiinnostuksensa. Chelsea on yhdistetty Aubameyangiin, samaten kuin Liverpool – aivan kuin Pool tarvitsisi vahvistusta kärkeensä.

Everton on kuitenkin brittilehtien mukaan lähimpänä saada gabonilaisen itselleen.

Big-Sam Allardycella on tammikuulle varattu rahoja joukkueen vahvistamiseksi. Ja varmasti Aubameyang olisi pelaaja, jonka Everton -fanitkin mielellään ottaisivat joukkueeseen. Everton ei ole juurikaan nimimiehiä ostanut aikoihin.

”Jokainen joukkue on erilainen, on tärkeää saada oikeat pelaajat, ja minulle on tärkeää, milloin seuraavan pelaajan saamme. Seuraava uusi pelaaja Evertonissa on Sam Allardycen hankinta. Seurajohton tukemana en kuitenkaan aio vain sanoa, että ”haluan tuon pelaaja, olen nähnyt hänet kerran ja haluan hänet”. En minä ole sellainen”, manageri Allardyce sanoi hiljattain tulevista siirtomarkkinoista.