F1: Tuli uhkaa Australian GP -kisaa

Formula 1 -kausi on perinteisesti alkanut Australian Melbournesta. Nyt maassa on sen verran kovat maastopalot menossa, että kisa saattaa siirtyä myöhemmäksi.

F1 Australian GP

Formula 1 -kauden avaus Australiassa on vaarassa maan valtavien maastopalojen vuoksi. Englantilainen Express -sanomalehti kirjoittaa, että jos palot jatkavat leviämistään, niin F1 -pomot saattavat olla pakotettuja siirtämään Australian kisan myöhemmäksi. Jos tulipalo yltää Melbournen kulmille saakka, niin yleisön turvallisuutta ei pystyttäisi takaamaan.

Australian GP on suunniteltu ajettavaksi maaliskuun 15. päivä.

Tämän kertainen tulipalokausi on ollut Australiassa kaikkien aikojen pahin. Lieskat ovat lyöneet melkein viiden miljoonan hehtaarin alueella. Ilmanlaatu niin New South Walesin Sydneyssä kuin Victorian osavaltion Melbournessakin on epäterveellisellä tasolla.

Ainakin 25 ihmistä ja miljoonat eläimet ovat kuolleet paloissa. 2000 kotia on tuhoutunut.

BBC:n raportin mukaan F1 -organisaatio ja Australian GP:n kisaorganisaatio seuraavat tilannetta tarkkaan.

Australialainen F1 -kuski Daniel Ricciardo, joka ajaa nyt Renaultin tallissa, on jo ottanut kantaa tulipaloihin. Ricciardo aikoo myydä ajopukunsa huutokaupassa auttaakseen palojen uhreja.

”Minulla on tärkeä viesti juuri sinulle. Jokainen, joka voi lahjoittaa jotain, ole hyvä ja lahjoita. Ajatukseni ovat niiden luona, jotka ovat nyt kärsineet, ja kyllä, nyt on aika toimia!, Ricciardo kirjoitti Instagramissa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia