Forbes: arvokkain urheiluseura on Dallas Cowboys, ManU kakkosena

Talouslehti Forbes on laskenut: maailman kymmenen arvokkaimman urheiluseuran joukossa on kolme futisseuraa, kolme NFL-seuraa, kolme NBA-seuraa ja yksi baseball -joukkue.
ManU:n joukkue juhlii

Rahalehti Forbes on jälleen julkaissut listan maailman arvokkaimmista urheiluseuroista.

Jalkapalloseuroilla on vankka asema Forbesin listalla, kolme neljästä kärkijoukkueesta on futisseuroja. Listan kakkonen on Manchester United, jonka arvo Forbesin mukaan on 4.123 miljardia dollaria. Real Madridin arvo on 4.088 miljardia dollaria ja Barcelonan $ 4.064 mrd.

Rahalistan ykkönen ei kuitenkaan ole futisseura, vaan amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelaava Dallas Cowboys.

Cowboys on Forbesin listalla maailman arvokkain jo kolmantena peräkkäisenä vuotena. Joukkueen menestys rahalistalla ei perustu menestykseen urheilukentällä. Cowboys on viimeksi voittanut Super Bowlin vuonna 1995.

Cowboysin lempinimi on America’s Team, eli Amerikan joukkue, ja se varmasti kertoo jotain seuran asemasta USA:n urheilumaailmassa. Cowboysilla on Forbesin tutkimusten mukaan urheiluseurosta kovin liikevaihto sekä tuotto ennen veroja.

NFL on rahakas sarja, vaikka sitä ei kovinkaan paljon seurata USA:n ulkopuolella. 50 arvokkaimman urheiluseuran listalla on 29 NFL-joukkuetta.

Viidentenä Forbesin listalla on baseball -joukkue New York Yankees, jonka arvo on 4 mrd taalaa. Kuudes on vuosituhannen menestynein NFL-seura New England Patriots, seitsemäs on ensimmäinen koripalloseura, NBA-liigan New York Knicks. Knicks on myös kasannut arvonsa muuten kuin urheilumenestyksellä. Edellisen kerran joukkue voitti NBA:n vuonna 1973. New York taitaa olla mainio markkina-alue koripallolle.

Seitsemäs joukkue Forbesin listalla on legendaarinen NBA-joukkue Los Angeles Lakers, ja kahdeksas on NFL:n New York Giants. Kymmenes on viime vuosien NBA-valtias Golden State Warriors.

Top 25 -sakissa ovat jalkapallojoukkueista vielä Bayern Munchen sijalla 12, muuten listan täyttävät USA:laiset seurat.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia