Tiesitkö nämä F1 faktat? Entä kumpi on kovempi, Räikkönen vai Bottas?

Formula 1 -kausi starttaa 17.3.2019. Nyt on aika ottaa nippelitieto haltuun ennen kuin vihreät valot syttyy!

f1 faktat

Formula 1 -auton hinta

Formula 1 auto maksaa keskimäärin 6,8 miljoonaa. Ja tämä summa koskee vain perusosia. Tähän päälle tulee vielä satojen miljoonien tutkimus sekä kehitystyö kustannukset. F1 auto on siis melkoisen arvokas laitos.

make it rain money GIF

Formula 1 -auton renkaanvaihto

Miten kauan sinulla menee, kun alat vaihtamana kotipihassasi räntäsateessa autonrenkaita? Keskimäärin kaksi tuntia? Formula 1 varikolla keskimääräinen renkaiden vaihtoaika on vain vaivaiset kolme sekuntia. Maailmanennätys on peräti 1.92 sekuntia. Pysyvätkö silmäsi perässä?

 

ferrari pitstop GIF

Formula 1 -auton kyydissä tippuu paino

Julkaisimme aiemmin jutun siitä, miten monin eri tavoin voit pudottaa nopeasti painoa ennen kesäkuukausien alkua. Yksikään jutussa esitetyistä kalorinpolttotavoista ei kuitenkaan vedä vertoja Formulakisan tuomalle rasitukselle. Kisalääkäreiden faktojen perusteella Formulakuski menettää jokaisessa kisassa keskimäärin 4kg painoa kehostaan. Ei muuta kuin Formulan rattiin ja kohti kesäkuntoa!

fat guy GIF

Formula 1 piireissä sukunimi Hill on valttia

Onko sukunimesi Hill? Sinun kannattaa ehdottomasti ottaa osaa Formula 1 sirkukseen. Formuloissa on ajanut historian saatossa kolme kuljettaa jotka ovat kantaneet autossaan sukunimeä Hill. Jokainen heistä on voittanut maailmanmestaruuden Graham Hill, Darion Hill ja Phil Hill ovat kaikki maailmanmestareita ja ainoat Hillit kisaradoilla.

alcohol partying GIF

Formula 1 on vaatinut paljon ihmishenkiä

Formula 1 auton ohjaamo ja kuljettajien kypärät ovat valmistettu uskomattoman vahvoista aineista jotka kestävät lähes meteoriitin tippumisen päälle. Tästä huolimatta Formula 1 kisoissa on vuosien saatossa kuollut jopa 46 kilpailijaa. Nuorin kuoleman kohdannut kisakuljettaja on ollut vain 20 – vuotias ja vanhin 50 – vuotias. Vuosien 1994 – 2015 välillä Formuloissa selvittiin ilman kuolemia, kunnes Jules Bianchi menehtyi vuonna 2015 oltuaan koomassa 9kk (onnettomuus tapahtui jo vuonna 2014). 2000 – luvun ensimmäinen vuosikymmen on ainoa vuosikymmen lajin historiassa, kun kukaan ei menettänyt henkeään. Toivotaan että tulevat kaudet eivät tuo mukanaan traagisia onnettomuuksia.

go away leave GIF

Formula 1 suomalaiset kaudella 2019

Suomalaisista kisakuskeista Formula 1 radoilla on tällä kaudella mukana maailman nopeiden Valtteri eli Valtteri Bottas sekä tietenkin itse jäämies Kimi Räikkönen. Kaksikosta edellä mainitulla on isommat mahdollisuudet menestyä Mercedes Benzillä mutta kukaties Alfa Romeo yllättää meidät kaikki?

Ota osaa suomalaiskuskeja ruotivaan gallupiin ja anna oma arvioisi miten tulevalla kaudella käy herrojen välisessä taistelussa?

Tutustu myös Formula 1 -kausiennakkoomme! 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia