Formula 1: Vettel ja Ferrari kimpassa vielä kauden. Vettelin paikan ottaa…

Maanantaina saatiin Maranellosta melkoisia uutisia, kun Sebastian Vettelin ja Ferrarin sopimusneuvottelut olivat purkautuneet tuloksettomina. Toki Sebulla on vielä tämä kausi Ferrarilla, mutta mitä sen jälkeen? Konkaria ei tyydyttänyt Ferrarin tarjoama yhden kauden sopimus, joten Charles Leclercin varjoon jäänti ja viime kauden nöyryytykset tekivät tehtävänsä. Mieluusti Vettel olisi jo varmasti ajanut jossain muussa tallissa jo tänä vuonna, mutta näillä mennään. F1 kausihan mitä todennäköisimmin aloitetaan heinäkuun alussa kahdella tuplakisalla Unkarissa ja Silverstonessa.

Formula 1: Vettel ja Ferrari kimpassa vielä kauden. Vettelin paikan ottaa…

Se nyt sitten tätä kautta varten on melkein auringonvarmaa että Vettel ei tule mestaruutta tällä kaudella Formula 1:ssä voittamaan. Eihän siitä nyt tulisi mitään jos Vettel ajaisi mestariksi ja paistattelisi päivää siiten hallitsevana mestarina vaikkapa… Mercedeksen ratissa? Eli tarkoittaisiko tämä sitä että Hamilton ja Vettel samassa tallissa? Ja että Bottas siirtyisi Ferrarille? Vaihtoehtoja toki on muihinkin skenaarioihin.

Tällä hetkellä on vain varmaa se, että Vettel lähtee Ferrarilta tämän kauden pääteeksi. Tai no, mikä nyt formuloissa olisi varmaa.  Vedonlyöjiä varmasti kiinnostaa taas ensi kauden kuviot ja ei olisi ihme jos Vettelin tallipaikka päätyisi myös vedonlyöntisivustojen kerroinlistoille.

Ykkösehdokkaat ovat…

Carlos Saintz. Tämä rallimestarin poika on tehnyt vakuuttavaa jälkeä heikoimmilla autoilla ja oli McLarenin selvä ykkönen viime kaudella. Alustavia keskusteluja käydään taatusti jo nyt, F1 -kulisseissa on kuhissut jo pidemmän aikaa. Sainz kuitenkin vakuuttaa olevansa onnellinen McLarenilla, mutta onko tällä pallolla yhtään kuskia joka voisi kieltäytyä Ferrari-seireenin kutsusta?

Daniel Ricciardo. Niki Juuselan mesimäyräksi tituleeraama Ricicardo on vasta 30v ja viime kausi meni aivan vihkoon Renaultilla. Kausi oli kaikin puolin pettymys, toivottavasti Ricciardo ei nyt ihan eläkeluokan paperia aikanaan Rellun kanssa solminut. Moti voi kyllä olla tälläkin kaudella hukassa.

Valtteri Bottas. No Ferrari on varmasti yksi unelmista ja tällä kaudella Valelle on Mercedekseltä tarjolla se viimeinen näytön paikka. Jos Vettel on Mersun saatavissa ja Hamilton jatkaa, veikkaamme että Bottas on se lähtijä. Mutta mihin talliin? Ferrari on vaihtoehto, mutta jos Saintz meneekin Mäkiltä Ferrarille, olisiko McLaren Bottaksen paikka? Osakkeita täytyy nostaa tällä kaudella vielä ja paljon.

Mitäpä jos…

Lewis Hamilton olisi jo saanut Mercedeksestä tarpeekseen ja haluaisi nousta maailmanmestariksi punaisissa? Leclerc ja Hamilton samassa tiimissä kuulostaa melkoiselta tehokaksikolta, saataisiiko kisoihin ne kolmannetkin autot vielä? Huhuja on aina liikkeellä ja Hamiltonia varmasti hieman kiinnostelee ainakin mitä Ferrarilla olisi tarjota. Toisaalta varmasti mielenkiintoinen kombo olisi myös Hamilton – Vettel?

Entäpä Fernando Alonso? No sepä olisi melkoinen comeback, sapatilta Ferrarin rattiin. Kyllähän paikka kaikille kuskeille varmasti kelpaisi ja tähän Ferrarin kakkoskuskin paikalle saamme vielä tovin odottaa sitä vahvistusta. Kaikki muuthan taitaisivat niitä kakkoskuskeja tosiaan olla paitsi Lewis Hamilton ja Max Verstappen, joka toki teki pitkän sopimuksen juuri Red Bullin kanssa ja ei sieltä lähde kuin rahalla johon Ferrarillakaan ei ole varaa.

Entäs Mick Schumacher? Ei ehkä ihan niin huikea kuski tulossa mitä isäukko aikanaan oli, mutta kehitystyö on kesken. Ehkä Mick ajelee ainakin vielä alemmassa sarjassa tämän kauden tai ehkä kokeillee Alfa Romeolla tai Haasilla kokonaisen kauden ennen hyppäämistä Ferrarin kokoa 52 oleviin kalastussaappaisiin.

Kenet sinä istuttaisit Ferrarin penkille kaudesta 2021 alkaen?

Alustava F1-kisakalenteri kaudelle 2020

 • Sunnuntaina 5.7.2020 Itävallan GP
 • Sunnuntaina 12.7.2020 Itävallan GP vol 2
 • Sunnuntaina 19.7.2020 Silverstone GP
 • Sunnuntaina 26.7.2020 Silverstone GP vol 2
 • Sunnuntaina 9.8.2020 Belgian GP
 • Sunnuntaina 16.8.2020 Italian GP
 • Sunnuntaina 23.8.2020 Espanjan GP
 • Sunnuntaina 6.9.2020 Venäjän GP
 • Sunnuntaina 13.9.2020 Azerbaidzanin GP
 • Sunnuntaina 4.10.2020 Kiinan GP
 • Sunnuntaina 11.10.2020 Japanin GP
 • Sunnuntaina 25.10.2020 USA:n GP
 • Sunnuntaina 1.11.2020 Meksikon GP
 • Sunnuntaina 15.11.2020 Brasilian GP
 • Sunnuntaina 6.12.2020 Bahrainin GP
 • Sunnuntaina 13.12.2020 Abu Dhabin GP

BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia