Frank Lampard on Chelsean uusi manageri

Chelsea-legenda Frank Lampard palaa Lontoon sinisiin. Maurizio Sarri jätti seuran yhden kauden jälkeen, ja Lampard on uusi manageri.

Frank Lampard, Chelsea

Frank Lampard on Chelsean uusi manageri. Entinen Englannin maajoukkueen ja Chelsean keskikenttäpelaaja tulee takaisin Stamford Bridgelle Championship -joukkue Derbyn managerin hommista.

Chelseaa viime kaudella vetänyt Maurizio Sarri lähti kesäkuussa Juventuksen manageriksi. Hänen tilallee tullut Lampard teki seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

31-vuotias Lampard on Chelsean seurahistorian paras maalintekijä. 13 vuoden peliuran aikana hän voitti Chelseassa 11 pokaalia.

Lampardin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen sekä Chelsea että Lampard sanoivat tavanomaiset kohteliaisuudet Chelsean tiedotteessa. Chelsea totesi, että pelaajana Lampard oli yksi seuran suurimmista. Lampard sanoi olevansa ylpeä paluusta Chelseaan päävalmentajana, ja samalla hän vakuutti rakkauttaan Chelseaa kohtaan. Lampard vakuutti tekevänsä kovasti hommia ja tuovansa seuralle menestystä.

Sarri joutui fanien kanssa riitoihin

Lampardin edeltäjä Maurizio Sarri joutui fanien epäsuosioon, vaikka ei joukkue niin huonosti pelannut. Viime kaudella Chelsea voitti Eurooppa-liigan, oli Englannin Liigacupin finaalissa ja tuli lopulta Valioliigassa kolmanneksi. Fanien ja Sarrin välit taisivat lopullisesti mennä pieleen, kun Chelsea hävisi talvella kahdessa perättäisessä vierasottelussa ensin Bournemouthille 0-4 ja perään Manchester Citylle 0-6.

Lampardin alku Chelseassa ei tule kuitenkaan olemaan helppo. Chelsealla on niskassa FIFA:n siirtokielto seuran rikottua nuorten pelaajien sopimussääntöjä. Jos Chelsean valitus ei mene läpi, niin Chelsea ei voi tehdä kauppoja kahden seuraavan siirtoikkunan aikana.

Lampard siirtyi West Hamista Chelseaan vuonna 2001. Chelseasta hän lähti 13 vuoden jälkeen MLS-liigaan New York Cityyn ja sieltä vielä hetkeksi Valioliigaan Manchester Cityyn lainalle. Futisuran jälkeen Lampard oli hetken televisiokommentaattori sekä teki muita sekalaisia hommia ennen kuin sai pesti Derbyn managerina.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia