Futiksen nopein pelaaja teini-Davies halusi Messin paidan, kuinka kävi?

Teini-ikäinen, maailman ehkä paras vasemman laidan pakki Alphonso Davies olisi halunnut Lionel Messin pelipaidan. Ensi kerralla sitten?

Alphonso Davies Bayern Munchen

Bayern Munchenin laitapakki Alphonso Davies on tämän futiskauden komeetta. Daviesista tulee ensimmäinen Kanadan maajoukkueen pelaaja, joka on mukana Mestareiden liigan avauksessa.

Bayern Munchenin neljännesfinaalissa Barcelonaa vastaan Davies oli jälleen erinomainen. Hän järjesteli yhden ottelun komeimmista maaleista. Daviesin ylösnousun ja syötön jälkeen Joshua Kimmich teki Bayernin viidennen maalin.

Daviesin suurin lapsuusvuosien sankari oli Barcan Leo Messi. Bayern – Barca -ottelun jälkeen Davies oli pyytänyt Messiltä tämän pelipaitaa. Tyrmätty argentiinalainen oli kieltäytynyt. Ihailija oli lyönyt mestarin totaalisesti.

Davies on futiskenttien nopein

Ennen tätä kautta 19-vuotiaasta Daviesista ei juuri oltu kuultu. Lokakuun 26. Davies oli Bayernin avauksessa ottelussa Union Berliniä vastaan, ja sen jälkeen paikka on ollut hänen.

Supertähdet ovat jo hehkuttaneet Daviesia. Bayern Munchenissä häntä kutsutaan lempinimellä ”Maantiekiitäjä”, koska Davies on huippunopea. Bayernin ja Dortmundin ottelussa toukokuuussa Daviesin huippunopeudeksi mitattiin 35.3 km/h. Esimerkiksi nopeudestaan tunnettu Cristiano Ronaldo oli Venäjän MM-turnauksen nopein pelaaja, ja hänen nopeudeksi mitattiin vain 34 km/h. Davies saattaa siis olla huippufutiksen nopein pelaaja tällä hetkellä.

”Sitä ajattelee, että minulla on aikaa, minulla on aikaa, ja sitten meep, meep, meep, Bayernin maantiekiitäjä tulee, Daviesin joukkuekaveri Thomas Muller sanoi teinistä.

Inter Milanin tähtihyökkääjä Romelu Lukaku kutsui Daviesia ”cheat codeksi”.

Davies on pakolaisten jälkeläinen. Hänen vanhempansa pakenivat Liberian sisällissotaa ensin Ghanaa ja myöhemmin Kanadan Edmontoniin, kun Alphonso oli vasta viisi vuotias. Alphonso Davies syntyi vuonna 2000 pakolaisleirillä Ghanassa.