Gennaro "Hullu Koira" Gattuso AC Milanin päävalmentajaksi!

AC Milan on taantunut viime kaudesta, vaikka nyt mennään kiinalaisten panoksilla. Seurajohto antoi Gennaro Gattusolle ohjat.

Gennaro Gattuso on AC Milanin uusi päävalmentaja. Seura antoi edelliselle ykkösmiehelle Vincenzo Montellalle potkut, kausi ei ole ole sujunut niin kuin odotettiin. AC Milan on jo valunut Serie A:ssa seitsemännelle sijalle, kärkijoukkue Napoli on 18 pisteen päässä. Montellan potkut tulivat, kun Milanon punamustat jäivät viikonloppuna Torinoa vastaan maalittomaan tasapeliin.

Kuluvasta kaudesta piti tulla AC Milanille uusi nousu huipulle kiinalaisten omistajien avulla. Joukkue on kuitenkin vielä taantunut viime kaudesta.

Gattuso on todellinen AC Milanin seuralegenda. Hän pelasi urallaan joukkueessa yli 400 ottelua, ja nyt hänet nostettiin päävalmentajaksi nuorten joukkueen päävalmentajan paikalta. Gattuson peliura keski AC Milanissa vuodesta 1999 vuoteen 2013 saakka. Sinä aikana joukkue ja Gattuso voittivat Serie A:n ja Mestareiden liigan kahdesti.

Gattuso on menestynyt hyvin nuorten joukkueen valmentajana. AC Milan Primavera on sarjassa kolmantena kaksi pistettä kärkijoukkue Atalantan ja Inter Milanin perässä. Viimeisistä kahdeksasta joukkue on voittanut kuusi.

AC Milan on voittanut vain kahdesti yhdeksässä viime liigaottelussaan. Sunnuntain Torino -ottelu oli neljäs perättäinen kotiottelu, jossa AC Milan ei tehnyt maalia. Kaiken kaikkiaan AC Milanilla on tällä kaudella Serie A:ssa kuusi voittoa. Montellan kausi alkoi joukkueessa hienosti, ensimmäisistä 12 ottelusta kaikki turnaukset mukaan lukien hän vei AC Milanin kymmeneen voittoon. Sittemmin vauhti loppui tykkänään.

Aivan kaikki ei AC Milanilta ole mennyt pieleen, Eurooppa-liigan jatkopaikka sillä on jo hankittuna.

Jos Gattuso on managerina samanlainen kuin pelaajana, niin kovat on paikat AC Milanin leirissä. Katso tästä Gattuson peliuran parhaat palat: