Guardian: Pukki on maailman 84. paras

Asiantuntijaraati on sanonut sanansa. Teemu Pukki on maailman 84. paras jalkapalloilija. Taakse jäivät niin Coutinho, de Gea kuin Zlatankin.

Pukki Norwich

Teemu Pukki on maailman 84. paras jalkapalloilija. Tähän tulokseen on tullut englantilaisen Guardian -laatulehden asiantuntijaraati. Kaiken järjen mukaan tuollaisen sijoituksen pitäisi kyllä tarkoittaa Suomessa Vuoden urheilija -palkintoa.

Guardiankin asiantuntijaraadissa on mukana 239 jäsentä 63 eri maasta, ja ryhmään kuuluu niin ex-pelaajia, valmentajia kuin median edustajiakin. Nimilistan tunnetuimmat ovat ex-pelaajat Zico, Javier Zanetti, Falcao, Dimitar Berbatov ja Daniele Massaro. Suomalaisista on mukana ainakin Ilta-Sanomien toimittaja Saku-Pekka Sundelin.

Sundelin kertoi hiljattain Twitterissä, että raadin jäsenet listaavat 40 parasta futaajaa, ja näistä tehdään lopullinen lista. Pukki ei ollut Sundelinin listalla.

Pukin nopea nousu

Guardian summaa Pukin uran kertomalla, että vuosi sitten Pukilla oli mielessä uran ja maineen uudelleenrakentaminen, ja nyt vuosi myöhemmin hän on suomalainen kansallissankari, jolla on plakkarissa Valioliigan kuukauden pelaajan palkinto.

Norwich osti Pukin alunperin hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi, mutta Championshipissä viime kaudella hänestä tuli 29 osumalla sensaatio. Samalla Pukki teki Suomen EM-karsinnoissa kymmenessä ottelussa kymmenen maalia. Ja kun Suomen ex-pääministeri Antti Rinne tapasi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, niin Rinne antoi lahjaksi Pukin pelipaidan.

”That’s when you really know you’ve made it”, Guardian kirjoittaa.

Pukki jätti Guardianin listassa taakseen huippupelaajia, kuten Philippe Coutinho, Zlatan, David de Gea, Leroy Sane ja Dele Alli.

Listan kärkikymmenikkö on tätä kirjoittaessa vielä paljastamatta. Sen voi jo kyllä todeta, että Pukki on tällä hetkellä parempi kuin yksikään ruotsalainen.

Koko Pohjoismaiden parhaaksi Guardianin lista arvottaa tanskalaisen, Tottenhamissa pelaavan Christian Eriksenin. Pohjoismaiden toiseksi paras taas on norjalainen, Salzburgissa pelaava maalitykki Erling Braut Haaland. Pukki on kolmonen.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia