HAASTE: Nimeä viidessä minuutissa 29. jääkiekon Kolmen Kullan Klubin pelaajaa!

Oletko seurannut koko elämäsi jääkiekko silmätarkkana ja tunnet myös kiekkohistorian ennen aikaasi? Sitten ehkä osaat nimetä kaikki kaksikymmentäyhdeksän pelaajaa jotka ovat saaneet pääsylipun legendaariseen Kolmen Kullan Klubiin!

 

Triple Gold Club

 

Jääkiekkoilijan menestystä voi mitata monella eri tavalla. Pelaajauran jälkeen voidaan katsoa montako arvokisamitalia pelaaja saavutti maajoukkueessa tai minkälaista menestystä palkintokaappiin tuli seurajoukkue tasolla. Myös henkilökohtaiset piste- sekä tehotilastot voivat toimia menestyksen mittareina. Yhtenä suurimpana saavutuksena mihin jääkiekkoilija voi yltää, pidetään kuitenkin pääsyä kolmen kullan klubiin.

 

Kolmen kullan klubi – Vain harvoille ja valituille

Päästääkseen kolmen kullan klubiin jääkiekkoilijan on voitettava pelaajaurallaan jääkiekon maailmanmestaruus, jääkiekon olympiakulta sekä NHL:n Stanley Cup mestaruus. Tähän huikeaan triplaan on yltänyt jääkiekkohistorian aikana vain 29 pelaajaa ja kolme pelaaja on tehnyt tämän tuplasti (!).

Suomalaispelaajia tällä listalla ei valitettavasti ole yhtään koska Leijonat eivät ole voittaneet Olympiakultaa. Jere Lehtinen (Maailmanmestaruus, Stanley Cup, Olympiahopea), Kimmo Timonen (Stanley Cup, Olympiahopea, MM-hopea) ja Teemu Selänne (Stanley Cup, Olympiahopea, MM-hopea) ovat päässeet lähimmäksi tätä saavutusta.

Osaatko nimetä kaikki kolmen kullan klubilaiset?

Nyt on aika laittaa juuri sinun jääkiekko tietämyksesi testiin? Osaatko nimetä kaikki 29:n jääkiekkoilijaa, jotka ovat nostaneet urallaan Stanley Cup maljaa sekä saaneet kaulaansa arvokisakultaa MM- ja Olympiajäiltä? Jokerina mukana on myös yksi valmentaja, joka on tehnyt tämän saman tempun penkin takana. Pelaa visa, jaa tuloksesi ja haasta kaverisi mukaan!

Kokeile myös näitä: 

VISA! Nimeä kaikki 31 NHL-seuraa ilman vihjeitä

VISA! Nimeä 10 Sportti-Teemua – Aikaa 5. Minuuttia!

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia