Ensimmäistä kertaa Sports Illustratedin uimapukukuvissa Burkini!

21-vuotiaasta Somalialais-Amerikkalaisesta Halima Adenista tuli ensimmäinen nainen, joka poseeraa Sports Illustratedin kuuluisassa uimapukujulkaisussa burkini sekä hijab päällään.

Sports Illustrated on vuodesta 1954 julkaistu Yhdysvaltalainen urheilua käsittelevä viikkolehti jolla on noin 20 miljoonaa lukijaa. Lehti julkaisee kerran vuodessa yhden maailman suositummista uimapukunumeroista, jossa esiintyy huippumalleja kuvattuna eksoottisissa paikoissa tuoreimpia uimapukuja esitellen. Sports Illustrated Swimsuit on ollut usean vuoden ajan luetuin lehtijulkaisu yli 60 miljoonalla lukijalla.

Sports Illustrated haluaa tunnetusti hämmentää lukijoitaan aika-ajoin ja jälleen kerran he onnistuivat siinä. Ensimmäistä kertaa lehden historiassa uimapukunumerossa poseeraa burkiniin ja hijabiin pukeutunut nainen.

Somalialais-Amerikkalainen 21-vuotias Halima Aden jättää itsestään merkin historian kirjoihin ollen toukokuun 2019 numerossa päällään useita erivärisiä ja tyylisiä burkineita. Burkini on lähes koko kehon peittävä uima-asu, joka jättää paljaaksi ainoastaan jalkaterät, kämmenet sekä kasvot.

-Palaute ja kommentointi on ollut uskomatonta ja olen otettu, että Sports Illustrated ottaa askeleen eteenpäin esitelläkseen kauneutta, jota myös säädyllisesti pukeutunut nainen tarjoaa, Aden kommentoi Twitterissä.

https://www.instagram.com/p/Bw3Vod9h8NZ/

Kommentit ja mielipiteet ovat olleet kuitenkin erittäin ristiriitaisia, sillä sosiaalissa mediassa ollaan kommentoitu kuvan olevan häpäisy burkinia kohtaan.

-Ymmärtäisin jos burkinia esiteltäisiin uimapukukuvastossa, mutta nyt se on miehille tehdyssä lehdessä. Se laiminlyö burkinin tarkoitusta, Afshi nimimerkillä kommentoinut Twitter-käyttäjä kommentoi.

Erään kommentin mukaan on ristiriitaista, että Islamin opin mukaan pitää pukeutua peittävästi eikä saa esiintyä kuvissa. Nyt Aden kuitenkin poseeraa peittävässäm asussa valokuvissa kansainvälisessä julkaisussa, joka saa osan kommentoijista vihaisiksi.

Esimakua toukokuussa julkaistavasta lehdestä:

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia