VIDEO: Kiinassa puhkesi raju tappelu kesken nuorten jääkiekkopelin

Tällä ei ole enää mitään tekemistä jääkiekon kanssa.

hong kong mellakka jäällä

Pekingin talviolympialaiset 2022 siintää kiinalaisten mielissä

Jääkiekkokaudet ympäri maailman ovat starttaamassa syksyn saapuessa. Pekingin vuoden 2022 olympialaisten vuoksi jääkiekkoon tällä hetkellä isosti panostavassa Kiinassa alkaa niin ikään ”hockey season” syksyllä ja kauteen on valmistauduttu kesällä erilaisten harjoitusotteluiden voimin. Kiinassa pelattiin jääkiekko vielä muutama vuosi sitten lähinnä maan pohjoisimmissa provinsseissa mutta nyt lajia tarjotaan isosti ympäri maata aina KHL-joukkueesta ostoskeskuksissa oleviin jäähalleihin lähtien.

Hong Kong mellakat ja mielenosoitukset näkyvät myös jäällä?

Vaikka Kiinaa ei tunneta erityisenä jääkiekkomaana niin kyllä sielläkin tunnetta löytyy pelin sisällä. Elokuun alussa Chengdenissä pelattiin kansallinen nuorten ottelu, joka lähti totaalisesti lapasesta. Hong Kongin ja Shenzenin välinen ottelu päättyi ennen aikojaan kolmannessa erässä, kun jäällä puhkesi massiivinen tappelu. Valkoisissa peliasuissa pelannut Hong Kong johti ottelua lukemin 11 – 2 kun kiinalaiset Shenzenin pelaajat kävivät brutaalisti vastustajiensa kimppuun. Etelä-Kiinalaisen aamulehden Chan Kin-wa:n tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa vakavasti mutta kolme Shenzenin pelaajaa on asetettu vuoden mittaiseen pelikieltoon.

Katso alta tilanne videosta ja kommentoi olivatko pelikiellot riittävän pitkiä? Tappelun taustalla saattavat kyteä poliittiset syyt. Hong Kongissa on ollut pitkin kesää paljon mellakoita, kun paikalliset ovat ottaneet yhteen Manner-kiinalaisten kanssa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia