HSV putosi 55 pääsarjavuoden jälkeen, ja soihdut paloivat

HSV putosi kakkos-Bundesliigaan oltuaan ensin yhtäjaksoisesti 55 vuotta ykkössarjassa. Volksparkstadionin kello piti nollata, milloin se käynnistetään uudestaan?

Hamburger Sport-Verein eli HSV putosi lauantaina Bundesliigasta ensimmäisen kerran 55 vuoteen, ja ranttaliksihan se meni. HSV:n ultrat protestoivat joukkueen putoamista aikamoisella pyro-showlla.

HSV:n Volsparkstadionilla on ollut liki 55 vuoden ajan kello, joka mittaa aikaa, jonka HSV on yhtäjaksoisesti pelannut Bundesliigassa. Nyt kello täytyy nollata.

HSV voitti viimeisessä ottelussa Borussia Monchengladbachin 2-1, mutta se ei enää auttanut. Wolfsburg voitti viimeisessä ottelussaan Kölnin, ja näin Wolfsburg jatkaa putoamiskarsinnassa ja HSV menee suoraan alas.

Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki, mutta HSV ei ole aikoihin pystynyt nousemaan maan jalkapallojoukkueiden kärkipäähän. 80-luvulla HSV vielä oli yksi parhaista. Se voitti Bundesliigan mestaruuden kahdesti peräkkäin keväinä 1982 ja 1983. Liigakakkonen se oli vuonna 1980, 1981, 1984 ja 1987.

Mestareiden liigan edeltäjän Eurooppa cupin HSV voitti keväällä 1983.