Huima loppunäytös Anfieldilla

Viimeinen vartti Anfieldilla - kaksi rankkaria, kolme maalia ja linjamiehellä suuri rooli. Ensin Jurgen Klopp juhlii ja sitten raivoaa.

Sunnuntain Valioliiga-ottelussa Liverpool vastaan Tottenham Anfieldin stadionilla pelattiin huimat loppuhetket.

Liverpoolin Mohammed Salah oli vienyt kotijoukkueen johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Salah sai pallon kuin varkain Spursin Eric Dierin surkean alaspäinsyötön jälkeen, ja siitä Salah pääsi vapaasti laukomaan rankkariboxin sisältä ottelun avauksen.

Ensimmäinen jakso oli Liverpoolin, ja se olisi hyvinkin voinut lisätä johtoaa. Toisella jaksolla tilanne kääntyi, ja Tottenham otti hallitsevan roolin. Takaa-ajaja Spurs hallitsi palloa ja yritti päästä tasoihin, kotijoukkue Liverpool taas pelasi tarkasti riskejä kaihtaen.

Viimeiset 15 minuuttia sitten olikin melkoista draamaa. Ottelun 79. minuutilla Tottenham vaihtoi Mousa Dembelen tilalle Victor Wanyaman. Minuuttia myöhemmin Wanyama pamautti huiman kudin vastapalloon, komea laakakuti painui suoraan Liverpoolin maalin ylänurkkaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Tottenham oli menossa johtoon. Liverpoolin maalivahti Karius kippasi Spursin Harry Kanen kumoon, ja erotuomari Moss antoi tästä Spursille pilkun. Tuomio herätti kiivasta keskutelua, sillä Kane oli paitsiossa, kun hän lähti Dele Allin läpisyötön perään. Kane kuitenkin epäonnistui rankarissa.

Yliajan ensimmäisellä minuutilla Liverpoolin Salah vei joukkueensa taas johtoon. Sivurajaheiton jälkeen hän jotenkin onnistui kiepsahtamaan vapaaksi Allin, Daviesin ja Vertonghenin keskeltä, ja paukauttamaan pallon maaliin ohi Spurs -veskasi Hugo Lloriksen. Jälleen huima maali, kolme pelaajaa nippuun ja pallo kassiin. Liverpoolin manageri Jurgen Klopp riehaantui ja ryntäsi The Kopin eteen juhlimaan, Poolin apuvalmentaja Achterberg heitti voltin sivurajalla.

Neljä minuuttia myöhemmin Poolin riemu sitten katkesi. Erotuomari Moss oli sitä mieltä, että Liverpoolin uusi toppari van Dijk potkaisi Tottenhamin Lamelaa, ja tästä tuomittiin uusi rankkari. Tällä kertaa Kane onnistui, ja Spurs -manageri Pochettino sanoi pelin jälkeen, että ”big, big balls”.