Huuhkajiin Eremenko, Moisander .... tai Litmanen?

Huuhkajien EM-turnausjoukkue valitaan joskus loppukeväästä. Onko mukana joku yllättäjä, Eremenko, Hetemaj, Ring vai vaikka itse Kuningas Litmanen?

Jari "Litti" Litmanen

Suomen jalkapallomaajoukkueen, eli Huuhkajien, lopullinen EM-kokoonpano varmistuu kevään mittaan. Joukkueen runko on varmasti sama kuin sillä ryhmällä, joka historiallisen kisapaikan Suomelle pelasi.

Juuri ennen viime karsintoja useampikin mainio, entinen maajoukkueen runkopelaaja lopetti maaottelut. Varmaan siinä muutamaakin pelaajaa harmitti, kun tuli palautettua maajoukkuepaita juuri silloin, kun homma alkoikin sujua.

Spekulaatiot käyvät kuumina, että kuka näistä jo lopettaneista voisi tulla vielä valituksia EM 2020 -turnaukseen. Käydään läpi listaa mahdollisista palaajista. Betsson on avannut vetokohteen sille, että kenet päävalmentaja Kanerva saattaisi vielä nostaa ryhmään mukaan.

Eremenko ja Moisander ykkösehdokkaina

Betssonin listoilla Roman Eremenkon ja Niklas Moisanderin paluu maajoukkueeseen ei ole kovinkaan epätodennäköistä. Kummankin kisapaikasta saa kertoimeksi 2.50.

Eremenkon ura maajoukkueessa lopahti pakosta, niin kuin hyvin muistetaan. Ilman kokaiinipannaa Eremenko olisi pelannut EM-karsinnat itseoikeutetusti keskikentällä ja avauskokoonpanossa. Eremenko on Venäjän liigan parhaita pelaajia, ja puhtaasti paperilla hän oli ehdottomasti vahvistus joukkueeseen. Paljon kyllä on mutta ja jos -sanoja, jos Eremenko palaa.

Moisander pelaa kovaa Bundesliigaa Werder Bremenin kapteenina. Moisander pelaa jatkuvasti joukkueessa täysiä minuutteja Lewandowskin, Wernerin ja Haalandin tasoisia kärkimiehiä vastaan. Toki hänkin olisi paperilla selvä vahvistus joukkueeseen, mutta olisi myös kova temppu päävalmentaja Kanervalta hajottaa hyvin karsinnat pelannut topparikaksikko Arajuuri-Toivio.

Entä Kuningas Litmanen?

Betssonilla Perparim Hetemajn maajoukkuepaluusta saa kertoimeksi 5.00 ja Alex Ringin 7.00. Huhut kertoivat viime karsintojen aikana, että Ring olisi ollut hankala pelaaja pukukopissa. Se voisi olla syy, että joukkue ei niin mielellään ottaisi New York Cityn MLS -joukkueen kapteenia mukaan. Pelillisesti sekä Ring että Hetemaj varmasti vielä toisivat joukkueeseen jotain lisää, mutta ryhmädynamiikka lienee myös Suomen maajoukkueen kannalta oleellinen seikka. Karsinnoissa Suomi oli parempi kuin osiensa summa, aikaisemmin Suomi on usein ollut huonompi kuin pelaajat yhteen laskettuna.

Betsson antaa kertoimen 75.00 sille, että Jari Litmanen otetaan kisoihin mukaan pelaajana. Vielä jokunen kuukausi sitten Betsson tarjosi kertoimen 500.00 sille, että Litmanen valitaan kisoihin. Tuossa vaiheessa Betsson ei vedossa tarkemmin määrittänyt, että missä roolissa Litmanen pitää kisoihin ottaa mukaan. Veto katosi listoilta nopeasti.

Kuinkahan Betsson reagoi, jos Litmanen valitaan joukkueeseen valmennustehtäviin, ja jokus neropatti betsasi vetoon satasen? Maksaako Betsson 50 000 euroa vai kiemurteleeko jotenkin pois lupauksestaan?

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia