Hyökkääjien vaihtoruletti, Aubameyang, Giroud, Batshuayi

Piiri pieni pyörii, Arsenal, Chelsea ja Dortmund vaihtavat hyökkääjiä, Aubameyang, Giroud ja Batshuayi vaihtavat maisemaa , ovatko kaikki tyytyväisiä?

Valioliigan siirtoikkuna sulkeutuu tänä iltana. Brittilehdet Guardianista The Suniin ovat uutisoineet, että iltaan mennessä laitetaan kärkimiehet vaihtoon. Arsenal saa Dortmundista Pierre-Emerick Aubemayangin, Chelsea saa Arsenalista Olivier Giroudin ja Dortmund saa Chelseasta Micky Batshuayin lainasopimuksella. Ovathan kaikki nyt tyytyväisiä?

Aubameyang maksaa 55.5 miljoonaa puntaa

Olivier Giroudin siirtosumma on Guardianin mukaan 17.5 miljoonaa puntaa. Pierre-Emerick Aubameyangista Arsenal saisi pulittaa jo 55.5 miljoonaa puntaa. Giroud oli vielä mukana Arsenalin surkealla Swansean reissulla, ja tuli hän kentällekin viimeiseksi vartiksi.

Giroud on tuonut julki, että hän tarvitsee enemmän peliaikaa, mitä Arsenalissa on saatavilla. Giroudin suunnitelmissa on vahvasti päästä mukaan Ranskan MM-joukkueeseen, eikä se oikein vaihtopenkiltä onnistu. Tähän mennessä Giroud on ollut tällä kaudella Arsenalin Valioliiga-avauksessa vain yhden kerran. Chelseassa rotaatiota lienee luvassa enemmän. Joukkueen ykköskärki Alvaro Morata ei ole ollut häävi, ja Mestareiden liigan vuoksi pelaajia varmasti kierrätetään. Morata on vielä juuri nyt loukkaantuneena, Giroud saattaa hyvinkin olla Chelsean avauksessa maanantaina Watfordia vastaan.

Arsenal ei olisi ollut innokas myymään Giroudia toiseen Valioliiga-joukkueeseen, ja pyyntihintakin oli alunperin 30 miljoonaa puntaa, mutta minkäs teet? Tilaa piti saada Aubameyangille, eikä tässä nyt muuta vaihtoehtoa seuralla oikein enää ollut.

Mislintat taustalla

Arsenalin ja Dortmundin Aubameyang -kaupat ovat olleet pinnalla jo pitempään, ja nyt viimein Dortmund antoi Aubameyangille luvan matkustaa Lontooseen lääkärintarkastukseen. Aubameyangin hankkimisessa suuri rooli kuuluu Arsenalin uudelle pelaajahankinnoista vastaavalle johtajalle Sven Mislintatille. Mislintat on aikaisemmin ollut Dortmundin hommissa, ja tuolloin hän oli hankkimassa Aubameyangia St Etiennestä Saksaan.

Dortmundille vaihtoruletissa sitten tupsahti Batshuayi. Alun perin joukkue oli ottamassa Giroudia itselleen, mutta se kuitenkin halusti mieluummin lopulta Batshuayin Chelseasta. Batshuayi harjoitteli vielä tiistaina Chelsean kanssa, ja hänen oli tarkoitus olla Chelsean avauksessa keskiviikkona Bournemouthia vastaan.