IIHF:n Fasel haluaa NHL:n päättävän olympialaisista elokuuhun mennessä

Viimeistä kauttaan virassa oleva Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kertoo, että ei aio odottaa NHL:n vastausta olympialaisiin osallistumisesta yhtä myöhään kuin 2018 Pyeongchangin tapauksessa.

Yli 25 vuotta Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajana toiminut 69-vuotias Rene Fasel toimii pestissään nyt viimeistä kauttaan ja hänen jatkaja valitaan vuoden 2020 Sveitsin MM-kisojen jälkeen. Hän aloitti tehtävässä vuonna 1994 ja nyt menossa oleva vuonna 2016 alkanut kausi on hänen kuudes perättäinen. Hän on ehtinyt näkemään urallaan kuudet talviolympialaiset, joista viimeisimmät vuoden 2018 Pyeongchangin kisat olivat erityiset. NHL on nimittäin päästänyt pelaajansa olympialaisiin 1998 ja 2014 välisenä aikana jokaisena kertana, mutta 2018 NHL-pelaajia ei nähty.

Tällä kertaa IIHF:n pomo ei ole valmis odottamaan NHL:n vastausta yhtä pitkään kuin vuonna 2018. Fasel kertoi sunnuntaina nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen päätöslehdistötilaisuudessa, että haluaa NHL:n komissaari Gary Bettmanin näyttävän peukkua alas tai ylös elokuuhun 2020 mennessä.

Fasel haluaa tiedon vähintään 17 kuukautta ennen olympialaisia, jotta he ehtivät valmistella asioita. Vuonna 2018 NHL ilmoitti ainoastaan 10 kuukautta ennen kisojen alkua jäävänsä Etelä-Korean olympialaisten ulkopuolelle.

-Haluamme tiedon mahdollisimman ajoissa jos he ovat tulossa Pekingiin. Kyllä tai ei, Fasel sanoi samassa lauseessa kuin kertoi puhuvansa Bettmanin kanssa asiasta piakkoin.

-Pyeongchangin kohdalla tuli liian myöhäinen ”ei”. Etenkin Pohjois-Amerikalla, USA:lla sekä Kanadalla oli vaikeuksia löytää ja kasata joukkue siinä ajassa, Fasel jatkoi.

-Jos vastaus on ”ei”, niin nämä joukkueet ansaitsevat aikaa kasata kilpailukykyinen joukkue vuoden 2022 olympialaisiin. Haluamme vastauksen ajoissa NHLPA:lta ja NHL:ltä.

NHL yrittää laajentua tällä hetkellä myös Kiinaan ja he ovat kertoneet halusta pelata siellä myös pelejä. Niimpä NHL-pelaajien päästäminen Kiinan olympialaisiin olisi myös hyvä mainos.

-Ensimmäinen tehtävämme on mainostaa ja kehittää peliämme. Olympialaiset ovat uniikki tilaisuus näyttää lajiamme Aasiassa. Aasiassa on kaksi kolmasosaa maailman asukkaista.. Pidän Garya älykkäänä persoonana. Hän on oikeasti fiksu, toivon hänen tajuavan, Fasel jatkaa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia