Ilya Kovalchuk palaamassa NHL:ään

Tuulettaako Ilya pian NHL:ssä?

Kesällä vapaiksi agenteiksi vapautuu jälleen iso liuta todella mielenkiintoisia pelaajia.  John Tavaresin, James van Riemsdykin, John Carlsonin ja Evander Kanen kohtalot kiinnostavat kaikkia NHL:n seuraajia, mutta myös Ilya Kovalchukin mahdollinen paluu NHL-jäille saa aikaan keskustelua.

Monet NHL:n seuraajat ja jopa toimittajat ovat unohtaneet Ilyan halun palata NHL:ään. Nyt kuitenkin New York Postin Larry Brooks nimesi Ilyan seuraa vaihtavien pelaajien listalla harvinaiseksi pelaajaksi.

Hänestä tulee vapaa agentti hänen 35-vuotis syntymäpäivänään 15. huhtikuuta, jonka jälkeen Ilya voi alkaa keskustelemaan NHL-joukkueiden kanssa alustavasti. Hän ei voi allekirjoittaa kauden 2018-19 kauden sopimusta ennen heinäkuun ensimmäistä päivää, mutta perjaatteessa suullisen sopimuksen voi tehdä ennen heinäkuuta. Tämä saattaa olla suuri etu muihin pelaajiin nähden, sillä he joutuvat odottamaan heinäkuulle ennen keskusteluiden aloittamista.

Sen lisäksi, että Kovalchuk oli suuressa roolissa johdattamassa Venäläisiä olympiaurheilijoita (OAR) jääkiekon olympiakultaan, niin Ilya on KHL:n SKA Pietarin paras maalintekijä. Seuransa kapteenina hän on johdattanut SKA:n välieriin toista KHL-jättiä TsSKA Moskovaa vastaan.

Venäläiselle 34-vuoden ikä on vain numero, sillä kaksi edellistä vuotta mies on pelannut uransa parasta KHL-kiekkoa. Molemmilla kausilla hän on yltänyt 32:een maaliin ja yhteensä tehopisteitä kahdelta kaudelta on jo 143!

Kovalchuk kertoi viime vuonna haluavansa pelata Florida Panthersissa tai jommassa kummassa New Yorkin joukkueista. Halu voittaa Stanley Cup ennen uransa päättymistä sulkee paljon joukkueita ulkopuolelle.

Mutta jo kerran perheensä takia NHL-uransa lopettanut venäläistähti on palaamassa tarunhohtoiseen. Tapahtuuko se jo ensikaudella?  Mikä on joukkue? Emme voi kuin odottaa mielenkiinnolla.