Vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa, pelipaikkakunnat auki

Suomessa pelataan vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat, mutta kisahallit ovat vielä hieman auki. Tampereen tulevaa monitoimiareenaa kaavaillaan kuitenkin kisojen toiseksi halliksi.

Tällä hetkellä ainut varma tieto on se, että vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa. Jääkiekkoliitto on lyönyt papereihin kisakaupungeiksi Tampereen ja Helsingin, mutta todellisuudessa mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Aikaisemmin huhuttiin, että tarjousta on kysytty kuuden eri kaupungin areenalta, mutta aikaisemmin puheissa ollut Oulu on nyt pudonnut pois listalta. Tämän hetken viisi tiedossa olevaa mahdollista kaupunkia ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Tampere sekä Turku.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF piti 13.3.2019 tiedotustilaisuuden tulevan monitoimiareenan esittelytilassa, mutta kisapaikaksi se ei vielä varmistunut. IIHF:n hallituksen puheenjohtaja Rene Fasel vahvisti, että vuodesta 2022 eteenpäin MM-kisat pelataan NHL-kaukalossa joka tarkoittaa 26 metriä leveätä kaukaloa.

IIHF:n hallituksen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on kommentoinut, että Tampereen monitoimiareenan kaukalosta on mahdollista tehdä 26-metriä leveä, jotta se täyttää IIHF:n kriteerit.

– Kyllä uskon, että kisat pelataan Tampereella. Mutta täytyy muistaa, että Jääkiekkoliitto ja halliyhtiö eivät ole tehneet sopimusta. Eli vähän roikkuu, Kummola kommentoi Yle urheilulle maaliskuun tiedotustilaisuudessa.

Lukijaäänestys , laita pelipaikat omaan järjestykseen alta

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia