Jääkone aiheutti todellisen kaaoksen halliin

Jääkoneet eivät saa ansaitsemaansa huomiota, sillä monikaan ei ajattele kuinka tärkeä osa onnistunutta kiekkoiltaa ne ovat. Normaalisti koneet tekevät töitä kuljettajan kanssa hiljaisesti ja varmasti, mutta joskus ne aiheuttavat halliin kaaoksen.

Jos vuosi 2020 olisi jäähalli, se näyttäisi siltä kuin jäällä palaisi jääkone ja se jatkaisi silti jääntekoa ihmisten huutaessa ja panikoidessa ympäriinsä.

Jääkoneen ajo ei olekaan niin tylsää ja vaaratonta kuin ajatellaan. Yllättäen saattaa tulla vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Tässä toinen tapaus, jossa kuljettaja oli jollain ihmeellisellä tavalla onnistunut tippumaan jääkoneen kyydistä ja kone päätti jatkaa töitään itsekseen. Jään parantelu koneen oman tahdon mukaan ei kuitenkaan sujunut odotettuun tapaan:

Tässä vielä video eri kuvakulmasta, kun jääkone syttyi palamaan soihdun lailla harjoitusten jälkeen:

Eikä tässä vielä kaikki, sillä jääkone on meinannut teilata myös pelaajia. Videolla saksan DEL-liigassa pelaavan Straubing Tigersin pelaaja on jäädä koneen alle kesken haastattelun:

Onneksi pelaajat antavat välillä koneille samalla mitalla takaisin. Vuoden 2010 nostalgisessa Pelicansin mainosvideossa pelaaja kiihdyttää kohti jääkonetta ja taklaa sitä saaden sen vauhdin pysähtymään kuin seinään. Pasi ”Nupe” Nurminen ei ole silti tyytyväinen taklaukseen, vaan voimaa pitäisi löytyä vielä lisää!

-On syytä korostaa, että jääkone ei ole automaattisesti zamboni eikä Zamboni. Zamboni on tuotemerkki. Kaikkien jääkoneiden kutsuminen zamboneiksi on epätarkkaa puhetta. Zamboneita tapaa etenkin Pohjois-Amerikassa, mutta laji on toki levittäytynyt myös Eurooppaan, Hakametsän urheilujohtaja Arto Muro kertoi yllättävän faktan Ilta-Sanomille vuonna 2018.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia