VIDEO : Andy Ruiz iski Anthony Joshuan kanvesiin!

Suuryllätys raskaan sarjan ammattilaiskehässä. Muutaman viikon varoajalla sijaisena mestaruusotteluun päässyt Andy Ruiz riepotteli neljän liiton mestarin Anthony Joshuan tyrmäyskuntoon.

Ruiz voittaa Joshuan

Andy Ruiz jr voitti Anthony Joshuan raskaan sarjan mestaruusottelussa New Yorkin Madison Square Gardenissa, ja se oli yksi koko nyrkkeilyhistorian suurimmista yllätyksistä.

USA:lainen Ruiz tyrmästi britti Joshuan seitsemännessä erässä. Joshualla oli ennen ottelua WBA-, IBF-, WBO ja IBO-liittojen mestaruudet, ja nyt nämä vyöt ovat Ruizilla.

Andy Ruiz on 29-vuotias kalifornialainen, joka pääsi otteluun vasta varasijalta ja viiden viikon varoitusajalla. Alun perin Joshuan vastustajan piti olla toinen jenkki Jarrell Miller, mutta tämä ei saanut ottelulisenssiä positiivisen dpingnäytteen vuoksi.

Ruiz lähti matsiin pahasti altavastaajan asemasta. Hän on kymmenen senttiä 198 cm pitkää Joshuaa lyhyempi, ja ulottuvuuskin on parikymmentä senttiä vähemmän. Vetomarkkinoilla Ruiz sai kertoimeksi noin 12.

Numeroidenkin valossa parempi…

Ruizin voitto ei ollut mikään yhden onnenkantamoisen tulos. Hän sai Joshuan lattiaan kolmannessa erässä kahdesti. Seitsemännessä erässä Ruiz laittoi vanhan mestarin Joshuan kanveesi myös kahdesti ennen kuin kehätuomari lopetti ottelun.

Otteluraporttien mukaan Ruiz oli yksinkertaisesti Joshuaa parempi ja kovempi. Ex-mestarilla oli suuria vaikeuksia pienemmän Ruizin nopeiden käsien kanssa.

”Nyt tuntuu niin hyvältä. Tästä olen unelmoinut, tähän olen hommia tehnyt. En voi uskoa, että juuri toteutin unelmani”, Ruiz lateli ottelun jälkeen.

Ruizin saldo ammattilaiskehässä on nyt 33 voittoa ja yksi tappio, tyrmäyksiä on 22. Anthony Joshuan saldo on 22-1, 21 tyrmäystä.

Ruizin voitto teki tyhjäksi kovasti odotetun ottelun Joshuan ja WBC:n mestarin Deontay Wilderin välillä. Joshuan leiristä on jo ilmoitettu, että he haluavat uusinnan mahdollisimman pian.

Tätä ottelua on verrattu sosiaalisessa mediassa puoli vuosisataa sitten käytyyn kohuotteluun
jossa Muhammed Ali peittosi silloisen ennakkosuosikin, Sonny Listonin.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia