Jesperi Kotkaniemelle kolmen vuoden sopimus Montrealin kanssa

Montreal Canadiens julkisti viime viikolla NHL-Draft tilaisuudessa kolmantena varatun Jesperi Kotkaniemen NHL-sopimuksen.

Montreal Canadiens julkisti Twitter tilillään tehneensä kärkihankintansa Jesperi Kotkaniemen kanssa NHL-tulokassopimuksen heti heinäkuun alussa vapaiden pelaajien markkinoiden alettua.

Montrealissa luotetaan ässäkasvatin taitoihin, sillä he solmivat kolmen vuoden sopimuksen, vaikkei Kotkaniemellä ole yhtään NHL-ottelua pelattuna. Sopimus on suomalaisittain hieno asia, mutta on kerännyt jo pienessä ajassa todella paljon lokaa niskaansa Twitterin puolella.

17-vuotias porilaisnuorukainen pelannee tulevan kauden vielä kasvattajaseurassaan Porin Ässien riveissä. Kotkaniemen edellinen kausi Ässissä tuotti 59:ssä ottelussa 10+19=29 tehopistettä.

 

Draft ennakoissa Kotkaniemi oltiin rankattu varattavaksin aikaisintaan viidentenä, mutta suomalaisten onneksi Montreal varasi nuorukaisen kolmantena.

Monien mielestä Kotkaniemi oli vuoden 2018 NHL-varaustilaisuuden paras keskushyökkääjä, joten ei ole ihme, että Montreal luottaa häneen ja lätkäisee heti kolmen vuoden sopimuksen käteen.