Johaug kauhistui peliyhtiön laskeaaa 99.9% mitalitodennäköisyyttä

On selvää, että Therese Johauh on Seefieldin MM-kisojen kiinnostavin urheilija. Supertähti palaa ensimmäistä kertaa arvokisoihin kärsittyään kahden vuoden kilpailukiellon. Odotukset ovat ainakin erittäin korkealla.

Norjalainen hiihtokuningatar Therese Johaug joutui kovaan myllytykseen vuonna 2016 niin sanotun huulirasvagaten vuoksi.  Johaug jäi kiinni anabolisen steroidin käytöstä, jonka jälkeen maajoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen otti tapahtumasta vastuun ja erosi tehtävästään. Johaug itse selitti käryä huulirasvan käytöllä.

Johaug on rangaistuksensa kärsinyt ja siinä ohessa kestänyt median lynkkayksen, joten hän palaa varmasti kunnianhimoisena. Hiihtokaunotar on nyt palaamassa valokeilaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015 Falunin kisojen. Kahden vuoden dopingprangaistuksen vuoksi häneltä jäi väliin Lahden MM-kisat sekä Pyeongchangin olympialaiset.

–Olen odottanut näitä kisoja todella pitkään. Ensimmäinen startti tulee olemaan hauska. Toivotaan, että sade loppuu ja ilma kirkastuu, Johaug kommentoi Norjan joukkueen lehdistötilaisuudessa.

Samaisessa tilaisuudessa hän mainitsi vaatimattomasti tavoitteekseen mitalin, mutta Norjan valtion omistama rahapeliyhtiö Norsk Tipping on asiasta varmempi. Heidän laskelman mukaan Johaug saa mitalin 99.9% todennäköisyydellä. Monet asiantuntijatkin uskovat Johaugin yltävän mitalille, mutta lähes 100 prosentin varmuus kuulostaa silti erittäin korkealta.

Johaug itse kauhistui kuulleessaan kyseiset odotukset ja muistutti, että mitaleille ei marssita kovinkaan helposti. Hän oli otettu huomiosta ja odotuksista sekä lupasi tehdä kaikkensa sateisessa Seefieldissä.

Suurimman voittosuosikin Johaugin voittokerroin viikonlopun 15km Skiathlonille on 1.09. Urheilusta lasketaan usein matemaattisia todennäköisyyksiä, kuten Norsk Tippingin 99.9% todennäköisyysarvio. Urheilussa on kuitenkin aina mukana sattumaa ja hieman tuuria, joten olisiko tämä se hetki kun tehdään tiliä mustilla hevosilla?

Krista Pärmäkosken,Charlotte Kallan ja Ingvill Flusgtad Oestbergin kertoimet voittoon ovat 13.00. Kerttu Niskasen voitosta tarjotaan Nordicbetillä kerrointa 200.00.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia