Juniorijoukkueen

toimihenkilö kävi käsiksi teini-ikäiseen pelaajaan

Jokainen junioreiden harrastusten parissa työskentelevä tietää, että katsomoissa ja penkkien takana eletään välillä kovemmalla tunteella kuin itse kentällä. Valitettavan usein tunteet käyvät jopa liian kuumana, tunteiden läikkyessä syntyy todella ikäviä lieveilmiöitä ja uutisia.

Tällä kertaa ikäviä uutisia on kuulunut Helsingistä, kun paikallisen Viikinkien C2 juniorijoukkueen toimitsija on saanut Iltalehtien kertoman mukaan peräti 1,5 vuoden mittaisen toimitsijakiellon Suomen jääkiekkoliitolta. Viikinki Jääkiekko Ry:n puheenjohtaja tai Suomen Jääkiekkoliitto eivät ole suostuneet antamaan julkista kommenttia tapatumasta, mutta Iltalehden saamien tietojen mukaan toimitsijakiellon saanut henkilö olisi käynyt fyysisesti käsin vierasjoukkueen, vasta 14 – vuotiaaseen, pelaajaan

Silminnäkijöitä uhkaavalla tilanteella

Välikohtaus tapahtui 28. lokakuuta Leppävaaran jäähallissa Blues Juniors (BJR) sekä Viikingit. BJR nousi ottelussa viime hetkillä kolmen maalin taka-ajoasemasta 7 – 6 voittoon. Kun voittajajoukkue poistui jäältä, Viikienkien toimihenkilö kävi silminnäkijöiden mukaan kotijoukkueen 14 – vuotiaan pelaajan kimppuun. Muun muassa BJR:n joukkueenjohtajan Pekka Soinin mukaan toimihenkilö ”painoi pelaajan seinää vasten ja löi nyrkillä”. Niin ikään paikalla olleen HIFK:n valmennuspäälikkö Nemo Nokkosmäen mukaan lyönti oli varsin kova ja koko tilanne oli kaikkien läsnäolijoiden mukaan hyvin uhkaava.

Syytetty ja penaltia saanut henkilö itse kiistää tapahtumat. Hän kuitenkin myöntää menneensä haukkumaan BJR:n pelaajia ”ämmäkiekon” pelaamisesta. Asia on edennyt aina siihen pisteeseen asti, että toimihenkilö on tehnyt poliisille rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Nähtäväksi jää miten tämä case päättyy.