Jurgen Kloppin kännitarina

Jurgen Klopp on mainio manageri, ja muutenkin tuntuu Jurgenillä olevan mukavaa elämää, mestaruuksia tulee ja kuppi maistuu, kun juhlitaan.

Jurgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp on erinomainen futisvalmentaja ja hauska mies. Klopp kertoi hiljattain Borussia Dortmund -dokumentissa tarinan siitä, kuinka hän juhli Dortmundin mestaruutta. Klopp voitti Dortmundin päävalmentajana Bundesliigan kahdesti, keväällä 2011 ja 2012. Kumpanakin vuotena Klopp valittiin Saksan Vuoden valmentajaksi.

Ja näin Kloppin mestaruusjuhlat sujuivat, vapaasti suomennettuna:

”Olin todella kännissä, minkä varmaan huomasi haastatteluistakin. Enkä oikein muista koko juhlista yhtään mitään järkevää. Yhden jutun kyllä muistan.”

”En ehkä ole kertonut kenellekään aikaisemmin, mutta heräsin yksin rekka-autosta suuressa autotallissa. En muista yhtään mitään siitä, mitä aikaisemmin oli tapahtunut.”

”Kun heräsin, niin kömmin ulos rekasta ja huomasin olevani isossa tehdashallissa. Sitten kävelin pihan poikki ja huomasin miehen hahmon. Sitten vihelsin lujaa, ja hahmo hiljensi vauhtiaan. Se oli Aki Watzke, Dortmundin puheenjohtaja. Minä ja Aki olimme ainoat ihmiset koko pihalla.”

Klopp päästelee muutenkin teräviä ja hauskoja huomioita haastatteluissa. Tässä muutamia:

Saksan vuosinaan Klopp sanoi Bayern Munchenistä näin:

”Tällä hetkellä he ovat kuin kiinalaiset liikemaailmassa. Katsovat mitä muut tekevät ja sitten kopioivat sen, ainoastaan enemmällä rahalla.”

”Meillä on jousi ja nuoli, ja jos tähtäämme hyvin, niin saatamme osua maaliin. Ongelma on se, että Bayernilla on tykki. Mutta sitten taas, kyllä Robin Hood oli hyvin menestynyt.”

Omasta peliurastaan:

”En koskaan osannut tehdä kentällä sitä, mitä päässäni liikkui. Minulla oli lahjoja viitosdivarin pelaajaksi ja Bundesliiga-pelaajan mieli. Tuloksena oli ura kakkosdivarissa.”

Arsene Wengeristä:

”Hän tykkää pitää palloa, syötellä. Se on kuin orkesteri. Mutta musiikki on hiljaisella. Minä tykkään hevistä.”

Klopp hävisi Dortmundin kanssa Mestareiden liigan finaalin Lontoossa vuonna 2013:

”Voin ainoastaan sanoa, että se oli hienoa. Lontoo on olympiakaupunki. Sää oli hyvä, kaikki oli ok. Ainoastaan lopputulos oli paska.”

Seksistä ennen otteluita:

”Pelaajani nukkuvat kahden hengen huoneissa ennen otteluita. Toivottavasti mitään ei tapahdu.”

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia