Jussi Jokinen

suuntaa Kekäläisen Columbukseen

Los Angeles Kings tiedotti eilen suru-uutisen suomalaiskannattajille. Seura ei ollut tyytyväinen Jussi Jokisen suorituksiin, joten he olivat asettaneet kalajokelaisen siirtolistalle. Jokinen kaupattiin Edmontonista 18 ottelun jälkeen Kingsiin. Nyt Kekäläisen seura on Jokiselle jo kolmas seura kuluvalla kaudella.

Columbus Blue Jacketsin suomalais GM Jarmo Kekäläinen on luottavainen Jokisen suhteen. Columbus teki Kekäläisen mukaan mahtavan hankinnan, sillä he eivät joutuneet maksamaan edes siirtokorvausta, kun Jokinen oli waiwer-listalla.

Jokisen vapautuminen listalle tuli kreivin aikaan, sillä Columbus on kärsinyt useista loukkaantumisista. Kekäläinen kertoi, että he halusivat pelaajan joka on heti valmis kokoonpanoon.

-Hankimme hänet, koska tiedän, että saamme kaverin joka voi nousta pelaavaan kokoonpanoon heti. Me tarvitsemme pelaajia nyt. Kaikki tietävät hänen upean uran ja sen, että hän jos kuka voi auttaa meitä. Jussi on todellinen ammattilainen. Vielä kaksi kautta sitten hän iski 60 tehopistettä. Mielestämme siitä pelistä on vielä jäljellä hyviä asioita, Kekäläinen tilittää.

Jokinen pääsee Columbuksessa suomalaisten seuraan, sillä kokoonpanossa kiekkoilevat  puolustaja Markus Nutivaara, hyökkääjä Markus Hännikäinen sekä maalivahti Joonas Korpisalo.

Jokinen on tehnyt kuluvalla kaudella ainoastaan yhden maalin ja viisi syöttöpistettä. Edmontonissa syntyi vain yksi syöttö. Siirto Kingsin riveihin näytti jo hieman valoisammalta, kun  syntyi yksi maali ja neljä syöttöpistettä. Suomalaiselta sietää kuitenkin vaatia enemmän, joten Kingsin siirto on ymmärretty.