Juventus on jälleen mestari!

Juventus on voittanut enemmän maansa mestaruuksia kuin Real Madrid, Bayern Munchen tai Manchester United. Vanha Rouva on nykyfutiksen dominoivin seura.

Juventus on varmistanut seitsemännen perättäisen Serie A:n mestaruuden. Italian tuplan, eli liiga- ja cup-mestaruuden Juventus on nyt voittanut neljästi peräkkäin. Torinon Vanha Rouva, Juventus, on varmasti yksi nykyjalkapallon ylivoimaisimpia seurajoukkueita.

Tämän kauden liigamestaruuden varmistamiseksi riitti maaliton tasapeli vierasottelussa AS Romaa vastaan. Serie A:ta on vielä yksi kierros pelaamatta, mutta Torinossa ja Juventus-fanien keskuudessa ympäri maailmaa Tamperetta myöden juhlat ovat jo alkaneet.

Ratkaisena AS Roma -ottelu pelattiin samalla Stadio Olimpicolla, jossa Juventus oli muutama päivä aikaisemmin voittanut Italian cupin loppuottelussa AC Milanin 4-0. Serie A:ssa Juventus on nyt neljä pistettä kakkosena olevaa Napolia edellä. Napoli tulee nyt sarjakakkoseksi toisen kerran viimeisen kolmen vuoden aikana. Se on vankistanut paikkansa Juventusen ykköshaastajana.

Ratkaisevassa ottelussa AS Roma hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Edin Dzekolla, Radja Nainggolanilla ja Lorenzo Pellegrinillä oli avauspuolikkaalla mainiot paikat maalintekoon.

Muutama minuutti toisen jakson alun jälkeen Juventuksen Paulo Dybala sai pallon Roman verkkoon, mutta hän oli ehtinyt hitusen paitsioon. 68. minuutilla Juventuksen urakka helpottui, kun Roman Nainggolan sai toisen varoituksensa ja joutui suihkuun.

Tämän kauden Scudetto ei tullut Juventukselle helpolla. Alkukaudesta näytti jo siltä, että aika oli ajanut Vanhan Rouvan ohi. Napoli oli vielä maaliskuun alussa sarjakärki.