Karmea erotuomarivirhe, Betfair hyvitti silti

Messi teki selvän maalin, jota erotuomari ei hyväksynyt. Betfair päätti kuitenkn maksaa kaikille, jotka olisivat voittaneet Messin maalilla.

Vetomaailma on historiallisesti julistanut otteluun eri tuloksen kuin pelin virallinen lopputulos. Sunnuntai-iltana Valencia ja Barcelona pelasivat 1-1 -tasapelin, mutta vetofirma Betfair on sitä mieltä, että Barcelona voitti 2-1.

Ottelussa nähtiin yksi huippujalkapallon suurimmista erotuomarivirheistä hyvin pitkään aikaan. Barcelonan Leo Messi laukoi noin puolen tunnin kohdalla pallon selvästi maaliin. Hidastuksista voi nähdä kuin pallo pomppaa maassa puolisen metriä maalilinjan takana, mutta linjamies ei liputtanut eikä erotuomari Ignacio Iglesias antanut tästä maalia vierasjoukkue Barcalle.

Barcelonan pelaajat protestoivat hurjasti heti tilanteen jälkeen, ja ottelun jälkeen kalabaliikki vielä jatkui. Videotuomareita kaipailivat niin fanit kuin pelaajatkin.

Vetofirmat saivat ottelun jälkeen kyselyitä, että mitäs nyt, kun osalta vedonlyöjistä vietiin selvä voitto. Ne, jotka olivat lyöneet vetoa esimerkiksi siitä, että Messi tekee ottelun ensimmäisen maalin, olivat luonnollisesti käärmeissään. Vetofirmat kertoivat äkäisille asiakkailleen, että he ovat sidottuja ottelun viralliseen lopputulokseen, tapahtui kentällä sitten mitä tahansa.

Maanantaina Betfair päätti sitten tehdä jotain ennenkuulumatonta. Betfairin Espanjan toimisto ilmoitti maksavansa voitot vedonlyöjille, jotka olivat lyöneet vetoa siitä, että Messi tekee maalin, Messi tekee ensimmäisen maalin ja siitä, että Barcelona voittaa ottelun.

Betfair maksaa myös virallisen tuloksen mukaisille vetovoittajille, eli tasapelille ja Valencian Rodrigon avausmaalille. Betfair ei ole julkistanut, että paljonko se ottaa tappiota reilun pelin eleestään, mutta ainakin pr-temppuna maksupäätös on loistava.

 

Erotuomarivirheitä jalkapallossa tulee aina. Miten on tilanne jatkossa? Entä jos vedonlyöjä on lyönyt vetoa kulmapotkujen määrästä, ja yhden selvän tuomitsematta jääneen kulman vuoksi veto häviää? Siitä tullee protestointia, ja Messi -ennakkotapaukseen viittaamista.