Vatanen, Aho, Ikonen ja Armia KHL:ään?

KHL:n suurseurat Avangard Omsk ja TsSKA Moskova pistivät tuulemaan ja alkoivat hankkimaan urakalla NHL:ssä pelaavien pelaajien oikeuksia. Mistä tässä on kyse?

Vatasen ja Ikosen oikeudet Omskille

Venäjän pääsarja KHL:n Itäisen konferenssin toisella sijalla oleva suurseura Avangard Omsk hankki itselleen New York Devilsissä pelaavan puolustaja Sami Vatasen sekä AHL-seura Hershey Bearsissa kiekkoilevan hyökkääjä Juuso Ikosen pelaajaoikeudet. Oikeudet kuuluivat ennen Metallurg Novokuznetskille, joka saa sai vaihdossa venäläishyökkääjä Dmitri Zhukenovin oikeudet. Rahasummista eikä muusta kauppaan liittyvästä ei ole ainakaan vielä kerrottu.

27-vuotiaan Sami Vatasen sopimus New Jersey Devilsin kanssa on katkolla kuluvan kauden jälkeen, mutta joitakin keskusteluja jatkosta on jo käyty. NHL:n luottopakkeihin lukeutuva Vatanen on ilmoittanut haluavansa jatkaa NHL:ssä.

Ikosen kausi on kulunut kokonaisuudessaan AHL:n puolella Washington Capitalsin farmijoukkueen Hershey Bearsin riveissä. Tehoja 23-vuotiaalle Espoon Jääklubin kasvatille on kertynyt 1+5=6.

Ahon, Armian ja Pastrnakin oikeudet Moskovalle

KHL:n toista sijaa pitävä jättiseura TsSKA Moskova hankki myös NHL:ssä pelaavien pelaajien oikeuksia. Carolina Hurricanesin vipperämäisen Sebastian Ahon, loukkantuneena oleva Montreal Canadiensin Joel Armian sekä Boston Bruinsin David Pastrnakin oikeudet siirtyivät Severstal Tsherepovetsilta Moskovaan.

Aho on viimeistellyt 35:ssä ottelussa maukkaat 14+24=38 tehot. Armia solmi Winnipegistä Montrealiin siirtyessään vuoden sopimuksen, joka on katkolla tämän kauden jälkeen. Loukkaantumisista kärsinyt Porilainen on pelannut ainoastaan 15 ottelua tehoin 3+4. Kolmikon tehokkain ja 35miljoonan dollarin sopimuksella kallein Pastrnak on tehnyt 37 ottelussa 23+24=47 tehot.

Missä pelit jatkuvat?

Kaikki edellä mainituista pelaajista jatkanevat NHL:n puolella pelaamistaan, sillä kyseessä on luultavasti ainoastaan KHL:n kilpavarustelua ja valmistautumista NHL:n mahdolliseen työsulkuun. NHL:n työehtosopimukset loppuvat kaudella 2021-22, mutta useasti on väläytelty mahdollisen työsulun alkavan vuoden 2020 syksyllä. Hieman puskista tulleet pelaajauutisoinnit johtunevat siitä, että KHL:n siirtotakaraja umpeutuu tänään.

NHL.n työsulkua ei tietenkään toivoisi ketään. Ei niin me NHL:n kuluttajat kuin itse pelaajat seuroineen ja omistajineenkaan.

-Kaikki osapuolet ovat varautuneet työsulkuun. Minä todellakin uskon, että molemmat osapuolet haluavat, että pelit jatkuvat entiseen tapaan. Me haluamme pelata paljon ja omistajat haluavat tottakai tehdä lisää rahaa, Connor McDavid on ottanut asiaan kantaa.

Useat pelaajat NHL:stä toivovat pääsevänsä osallistumaan olympialaisiin, joka on aina suuri kysymys NHL:n johdolle. Asialla on suuri vaikutus ja uhka työsulkua ja sopimuksia ajatellen.

-Ai tuleeko olympialaisiin pääseminen olemaan yksi aihe keskusteluissa? En voi kommentoida vielä. Onko se mahdollista? Tottakai se on mahdollista, pelaajayhdistyksen pomo Don Fehr on kommentoinut.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia