Koripallon uusi supertähti varattiin ykkösenä

New Orleans Pelicans varasi NBA:n draftin ykkösenä tulevan tähden Zion Williamsonin. Lauri Markkasen Chicago Bulls otti pisteitä tekevän takamiehen.

New Orleans Pelicans varasi NBA:n draft-tilaisuudessa ensimmäisellä vuorolla odotetusti Duken yliopiston laitahyökkääjän Zion Williamsonin. Lauri Markkasen Chicago Bulls otti omalla vuorollaan seitsemäntenä heittävä takamiehen Coby Whiten.

Zion Williamson on jokaisen amerikkalaisen koripalloasiantuntijan mukaan seuraava supertähti. Williamson on vain 201 cm pitkä, mutta painoa on 129 kiloa. Vankasta varresta huolimatta Williamson on todella nopea, ja erittäin taitava. Nopeissa hyökkäyksissä hän on pitelemätön. Fyysisten ominaisuuksien ja taidon lisäksi Williamson on raporttien mukaan erinomainen joukkuepelaaja ja juuri sellainen persoona, joka NBA:n supertähden pitääkin olla. Miehen heikkous on hieman vaisu kaukoheitto. Jokainen lajiekspertti on sitä mieltä, että Williamson on heti NBA:n tähtipelaaja.

Williamsonin myötä New Orleans Pelicans vaikuttaa todelliselta tulevaisuuden joukkueelta. Ennen draft-tilaisuutta se kauppasi suurimman tähtensä Anthony Davisin Los Angeles Lakersiin ja sai tilalle kovan kaartin nuoria ja taitavia pelaajia tukemaan Williamsonia. Los Angelesista Pelicans sai Ingramin, Ballin, Hartin ja kolme varausvuoroa.

Käykö Chicago Bulls vielä pelaajakaupoilla?

Bullsin varaama Coby White on kova tekijä nopeissa hyökkäyksissä, ja kauempaakin kuti uppoaa. Whiten miinukseksi lasketaan se, että hän saattaa ottaa hieman villejä heittoja. Hieman tuntuu siltä, että Bulls nyt varasi melko samanlaisen pelaaja kuin heillä jo on, eli Zach LaVine.

Bulls olisi ehdottomasti tarvinnut tukea point guardin paikalle, mutta draftin kaksi parasta PG:tä meni jo ennen Chicagon vuoroa.

Bullsin seurajohdolla on nyt hieman päätettävää. Kuinka White, LaVine ja Lauri Markkanen mahtuvat yhtä aikaa kentälle? Kuka pyörittää peliä, kun Kris Dunn ei taida koskaan kehittyä a-luokan pelintekijäksi? Taitaa olla drafteja tulossa kesäaikana.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia