PÄIVITYS 16.10. Korona kiusaa vielä syksyllä 2020, SM-liiga, Valioliiga, La Liga, Serie A, Bundesliiga taas käynnissä

SM-liiga on taas käynnissä. Samaten Valioliiga, Bundesliiga, La Liga ja Serie A aloittivat uuden käynnin. Veikkausliiga on tulossa viimeisille kierroksille. F1 -sarja ollaan ajettu menestyksellä. NHL ja NBA saatiin pelattua loppuun. Tour de France ajettiin. Tenniksen US Open ja Ranskan avoimet pelattiin menestyksellä.

16/10

SM-liiga, Valioliiga, La Liga, Serie A ja Veikkausliiga!

SM-liiga saatiin aloitettua lokakuun alussa. Koronavirus on kiusannut, tauti on ajanut karanteeniin muun muassa Hämeenlinnassa, Vaasassa, Mikkelissä. Yleisöä otetaan halleihin vähemmän kuin ennen, mutta silti katsojarajaa ei oikein olla saatu täyteen. Seurat lienevät vaikeuksissa.

Euroopan suuret futissarjan Englannissa, Italiassa, Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa on saatu taas käyntiin. Yleisöä ei vielä stadioneilla ole, mutta se ei tunnu haittaavan.

NHL ja NBA saatiin pelattua loppuun kuplissa. Los Angeles Lakers ja Tampa Bay Lightning veivät mestaruudet. Uuden kauden alku menee varmasti ensi vuoden puolelle.

Suomessa Veikkausliigaa on pelattu vajaille katsomoille. Kausi taidetaan saada loppuun kunnialla, vaikka koronaepidemia on taas ottanut vauhtia Suomessa.

Tenniksen puolella US Open ja Ranskan avoimet pelattiin loppuun ilman katsojia. F1 -kausi etenee sujuvasti, ja pyöräilyn Tour de France ajettiin maaliin asti.

18/6

Mestareiden liiga ja SM-liiga!

Mestareiden liigan jatkon päivämäärät on nyt julkistettu. Lopputurnaus alkaa Lissabonissa 7.8. Finaali pelataan Benfican stadionilla 23.8. Tulossa on tiukka rypistys, loppuottelujoukkueet pelaavat neljä ottelua reilussa kahdessa viikossa.

Jalkapallon EM-turnaukset uudet päivämäärät on myös vahvistettu. Suomi pelaa uuden aikataulun mukaan Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa 12.6. Venäjän Suomi kohtaa Pietarissa 16.6. ja Belgian 21.6.

Tenniksen US Open pelataan alkaen 24.8. – 13.9
Pelipaikkana kuten aina ennenkin New York.

Suomessa koronatilanne on helpottanut sen verran, että hallitus on ilmoittanut kokoontumisrajoitusten lopettamisesta lokakuun alusta lähtien. Ilmoitus pelasti jääkiekon SM-liigan. SM-liiga alkaa myöhemmin ilmoitettavana päivämääränä lokakuun alussa. Koko kausi olisi paketissa ensi vuoden toukokuussa.

11/6

Futista, golfia ja UFC -matseja

Euroopan futissarjojen uudelleenkäynnistyksen päivämäärät ovat tarkentuneet. Ensimmäinen La Ligan ottelu koronatauon jälkeen pelataan torstaina 11.6., kun Sevilla ja Real Betis kohtaavat illalla kello 23.

Valioliigan ensimmäinen matsi tauon jälkeen pelataan keskiviikkona 17.6. klo 20.00, kun Aston Villan Villa Parkille tulee Sheffield United.

Serie A jatkaa lauantaina 20.6. klo 20.30. Vastakkain ovat Torino ja Parma.

Huipputason golfkin on palaamassa viheriöille. PGA-kiertueen turnaus pelataan Teksasissa, USA:ssa. Colonial -niminen turnaus lähti jo käyntiin 11.6.

UFC sitten sai kuin saikin järjestettyä itselleen oman saaren, jossa otteluillat pidetään. Fight Island on Abu Dhabissa, ja varsinaiselta nimeltään se on Yas Island. Saarella otellaan kesäkuussa neljänä iltana. Ensimmäiset matsit käydään 11.6.

Suomen Maku Amirkhani ottelee Fight Islandilla heinäkuussa.

31/5

NHL palaamassa kaukaloon!

NHL on tehnyt päätöksen, että kausi jatketaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä. NHL:n pelaajayhdistys NHLPA hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan äänin 29-2, vain Carolina ja Florida vastustivat.

NHL:n ottelut pelattaisiin tyhjillä areenoilla kahdessa kaupungissa, jossa pelaajat ja muu henkilökunta majoittuisivat koko loppukauden ajan.

NHL:n pomomies Gary Bettman on kertonut, että liiga harkitseen Chicagoa, Columbusta, Dallasia, Edmontonia, Las Vegasia, Los Angelesia, Minneapolista (tosin tuskin enää nykyisten mellakoiden vuoksi), Pittsburghia, Torontoa ja Vancouceria. Kanadalaiset kaupungit lienevät vahvoilla rauhallisuutensa vuoksi.

NHL ei ole vielä ilmoittanut päivämäärää pelien jatkumiselle. Forbes -lehden mukaan treenileirit voisivat alkaa heinäkuun alussa, ja siitä menisi jokunen viikko ennen kuin tosipelit pääsevät alkamaan.

29/5

Futis palaa Englannissa, Espanjassa ja Italiassa

Saksan Bundesliiga jatkoi pelejä koronatuon jälkeen toukokuun puolivälissä, ja nyt muutkin suursarjat ovat seuraamassa perässä.

Valioliigassa on suunniteltu pelien jatkamista kesäkuun 17. päivä kahdella ottelulla, jotka ovat Aston Villa – Sheffield United sekä Manchester City vastaan Arsenal. Seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus pelata jo täysi kierros

Valioliigan jatko on vielä kiinni hallituksen hyväksymisestä, mutta eipä brittihallituksella ole enää mahdollisuuksia muuhun kuin luvan myöntämiseen. Boris Johnsonin hallitus ei oikein mitenkään reagoinut siihen, että kärkineuvonantaja Dominic Cummings antoi piupaut koko koronakaranteenilla ja hurjasteli koronaoireisena pitkin Englantia.

Italiassa on jo vahvistettu, että Serie A jatkuu 20.6. Juventus on Italiassa sarjakärjessä yhden pisteen erolla ennen Laziota.

Espanjassa pääministeri Pedro Sanchez on ilmoittanut, että La Liga voi jatkaa jo 8.6. Barcelona johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia.

18/5

Saksassa jo pelattiin

Huippu-urheilu on palannut Eurooppaan – jalkapallo tiennäyttäjänä!

Bundesliigassa ja Saksan alemmissa sarjoissa pelattiin viime viikonloppuna kierros. Ainakin tähän saakka kaikki on mennyt hyvin, vaikka kriittisimmät sanoivatkin, että tunnelma oli kuin treenimatseissa. Se nyt on kuitenkin kaikki, mitä on saatavilla.

Portugalista on uutisoitu, että maan futissarjat jatkaisivat kesäkuun neljäs päivä. Tanskan Superliiga ( 3F Superliga- Danish Superliga )  on alkamassa jo aikaisemmin, toukokuun 28. päivä on ilmoitettu ensimmäiseksi pelipäiväksi.

eurooppa jalkapallo restart kertoimet vedonlyönti veikkaus

Formuloissa on jo tehty tarkempia suunnitelmia. F1 -kausi on alkamassa Itävallassa heinäkuun viides. Tarkoitus olisi ajaa Red Bull Ringillä kaksi kisaa perättäisinä viikonloppuina, ilman katsojia tosin.

Red Bull Ringin jälkeen F1 -sirkus jatkaa joko Englannin Silverstoneen tai Saksan Hockenheimiin. Silverstonessa ajetaan, jos Englantiin saapuvan formulaväen ei tarvitse mennä maan hallituksen asettamaan kahden viikon karanteeniin. Hockenheim on valmiina korvaajaksi, jos Englanti ei onnistu.

7/5

Bundesliiga aloittaa ensimmäisenä

Bundesliiga alkaa jälleen 16.5. Saksan liittokansleri Angela Merkel on antanut jalkapalloväelle luvan käynnistää futissarjat vielä toukokuun puolella. Saksan jalkapalloliitto DFL on päättänyt aloittaa pelit lauantaina 16.5. Bundesliigan ottelut pelataan ilman katsojia.

Veikkausliiga on ilmoittanut kauden alkavan 1.7.

Ruotsissa Allsvenskanin on ilmoitettu alkavan kesäkuussa, mutta Ruotsin valtion epidemologi Anders Tegnell on ollut hieman skeptinen aloituspäivän suhteen.

Valioliigassa on vaikeaa

Englannissa on kovat paineet saada sarjajalkapallo käyntiin. Kyse on luonnollisesti televisiosopimuksista ja rahasta. Englanti on kärsinyt pahasti koronaviruksesta, ja edelleen maassa ilmoitetaan noin 5000 uudesta tartunnasta päivittäin. Valioliigan mahdollisuuksiin jatkaa kautta on kyllä suhtauduttava varauksella.

Italia ja Espanja kärsivät koronasta ensimmäisenä Euroopassa, ja kummassakin maassa tartuntahuippu on jo takana.

Italiassa joukkueet ovat aloittaneet harjoittelun, mutta Serie A:n jatkamisesta ei ole vielä minkäänlaista yhteistä päätöstä.

Espanjassakin joukkueet ovat aloittaneet harjoittelun, ja tavoitteena olisi saada La Liga käyntiin kesäkuussa.

Ainakin Englannissa ja Espanjassa on pelaajia, jotka ovat olleet hyvin haluttomia jatkaa pelejä koronaepidemian keskellä.

2/5

Valo pilkottaa tunnelin päässä…

Urheilu on palaamassa koronashokin jälkeen. Jatkosuunnitelmat ovat useammankin sarjan osalta jo niin pitkällä, että kohta jossain päästään aloittamaan.

Saksan jalkapallon Bundesliigan alku on lähellä. Pelien oli alunperin tarkoitus alkaa ennen toukokuun puoliväliä, mutta Saksan hallitus siirsi päätöstä peliluvan antamisesta toukokuun ensimmäiselle viikolle. Kölnin joukkueesta löytyi hiljattain kolme oireetonta koronatartuntaa, ja se saattaa vielä siirtää pelien aloittamista.

Tanskan liiga on kova kiistakumppani Bundesliigalle siinä, että kuka Euroopassa aloittaa ensimmäisenä. Näillä näkymin Tanskan liiga saattaisi aloittaa toukokuun loppupuolella.

Pohjois-Amerikassakin yritetään kuumeisesti saata pelejä käyntiin. Isot rahat ovat kyseessä, ja money talks.

NBA:n ykkössuunnitelma on pelata kauden loput pelit yhdessä ja samassa pelipaikassa. Joukkueet majoittuisivat kaupunkiin ja jokainen peli olisi samalla areenalla. Uusi ja varteenotettava ehdotus on pelata matsit Orlandon Disney Worldissa. Kaipa se hyvin kuvastaisi amerikkalaista kulttuuria, katsomossa Mikki Hiiri, Hessu Hopo ja Aku Ankka.

UFC:n pomomies Dana White on yrittänyt saada matseja käyntiin vaikka väkisin. Toukokuun toisena päivänä White julkaisu kolmen seuraavan otteluillan matsit. Taistot on tarkoitus järjestää Jacksonvillessä Floridassa. Lue lisää, mukaanlukien vihjeemme pääottelusta.  Florida on jo aloittanut rajoitusten purkamisen.

Seuraava ajantasa keskittyy Valioliigan mahdolliseen avaukseen.

27/4

F1 -kausi siirtyy jälleen

Ranskan GP on peruttu. Kisa piti ajaa kesäkuun lopussa, mutta tähän ei nyt pystytä.

Näillä näkymin F1 -kausi alkaa Itävallassa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suunnitelmissa on tällä hetkellä ajaa Euroopassa syyskuun alkuun saakka, ja sitten formulakaravaani lähtee Aasiaan, USA:an ja Persianlahdelle. Kauden viimeinen kisa ajetaan Abu Dhabissa joulukuussa. Lopulta kauden aikana ajettaisiin reilut 15 kisaa.

Ainakin kauden ensimmäiset kisat ajetaan ilman yleisöä, mutta eipä se olisi mikään ihme, jos yleisö pääsisi seuraavan kerran katsomoihin kauden 2021 puolivälissä.

26/4

Englannin liigaa ja yleisurheilua

Englannin Valioliigakin suunnittelee jo pelien jatkamista. Arvostettu The Times on uutisoitut, että Valioliiga jatkuisi näillä näkymin 8.6. The Times ei kirjoita kohujuttuja klikkien perässä, joten jotain perää uutisessa varmasti on.

The Timesin mukaan brittifutiksen pomot ja muut urheilujohtajat olisivat käyneet neuvotteluissa Britannian hallituksen kanssa pohtimassa edellytyksiä, joilla Valioliiga voisi taas jatkua.

Uuden aikataulun mukaan Valioliigan kausi kestäisi aina 27.7. saakka. Pelaamatta on vielä kaiken kaikkiaan 92 matsia.

Ottelut käydään tyhjille katsomoille.

Yleisurheilumaailmakin pohtii jo sitä, miten kesällä voisi kisata. Oslossa pidetään 11.6. stadionilla kisat, joissa on paikalla vain muutama urheilija. Nykytekniikan ansiosta kisat ovat kuitenkin kansainväliset, kun osa urheilijoista tekee suoritukset kotipaikkakunnaltaan käsin.

Oslon illan kovin kisa on seiväshyppy, jossa ME-mies, ruotsalainen Armand Duplantis kisaa stadionilla norjalaisen Sondre Guttormsenin kanssa, ja ranskalainen, ex-ME -mies Renaud Lavillenie tekee omat hyppynsä Ranskasta käsin. Lavillenie on jo aikaisemmin hypännyt kotipuutarhassaan 585.

22/4

Paluu kentille häämöttää

Euroopan urheilusarjat alkavat varovaisesti pohtia kauden aloitusta ja keskeytetyn kauden jatkoa. Reuters tiedotti 21.1. UEFA:n halusta nähdä, euroliigojen sarjojen paluun viheriöille.

Allsvenskan: Ruotsissa on suhtauduttu koronavirukseen eri tavalla kuin muualla. Nyt ruotsalaiset ovat ilmoittaneet jalkapallon Allsveskanin alkavan 14.6., ja näillä näkymin mahdollisesti jopa niin, että katsojatkin pääsevät stadioneille.

Bundesliiga : Maanosan jättisarjatkin ovat jo hieman antaneet elonmerkkejä. Saksassa Bundesliiga-joukkueet ovat jo aloittaneet harjoittelun. Saksa on hoitanut koronaepidemian hyvin, maassa on tartuntamääriä kuvaava R0 -luku jo painunut alle yhden.

Deutsche Fussball Liga -järjestön pomomies Christian Seifert on kertonut Financial Timesille, että Bundesliiga ja kakkosliiga olisi tarkoitus aloittaa uudelleen toukokuussa. Koko kausi olisi siten loppuun pelattu kesäkuun viimeiseen mennessä. Saksassa on voimassa joukkokokousten kielto, joten jalkapallosarjat pelattaisiin loppuun ilman katsojia.

Englantilaisen Daily Mailin mukaan Italian Serie A saattaisi alkaa myös toukokuussa. Maan johtava tartuntatautien spesialisti Giovanni Rezza sanoi lehdelle, että nykyoloissa jatkaminen olisi mahdotonta, mutta todella aktiivisen testauksen avulla pelit voisivat ilman katsojia alkaa taas kuukauden päästä.

15/4

Tour de France elokuulle

Ranskan ympäriajo, maailman suurin pyöräilykisa, on siirretty loppukesään. Tämän vuoden ajo tulee olemaan, jos vain pystytään ajamaan ollenkaan, jo peräti 107. Tour de France.

Alun perin kisan piti lähteä liikkeelle 27.6., ja nyt aloituspäiväksi on suunniteltu elokuun 29. päivää.

USA:ssa on kova paine saada ammattilaisurheilu taas käyntiin. Presidentti Trump on koonnut asiaa pohtimaan ryhmän, johon kuuluvat hänen itsensä lisäksi NBA:n Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban, NBA:n komissaari Adam Silver sekä NFL -joukkue Dallas Mavericksin omistaja Jerry Jones sekä NFL -joukkue New England Patriotsin omistaja Robert Kraft.

USA:n tartuntatauti- ja allergiainstituutin johtaja, viime aikoina paljon haastateltu Anthony Fauci sanoi hiljattain, että ammattilaisurheilu voi palata USA:ssa tänä kesänä kentille vain, jos pelataan ilman katsojia, ja pelaajat ovat jatkuvasti tarkkailtavana ja testattavana esimerkiksi samassa hotellissa.

Hyvinkin saattaa käydä niin, että jenkit tämän tekevät. Ammattilaisurheilulla on sen verran iso merkitys amerikkalaisessa yhteiskunnassa, ja pelaaminenhan se on kovapalkkaisten urheilijoiden työtä.

Viikko 15

7/4

Golfin British Open ensi vuoteen

Golfin British Open jää tänä kesänä pelaamatta. Turnaus oli suunniteltu pelattavaksi heinäkuun puolivälissä, mutta pandemian vuoksi järjestäjät katsoivat, että on viisaampaa pitää välivuosi.

British Open on yksi miesten golfin neljästä suuresta turnauksesta.

Tämä vuosi oli ollut 149. British Open. Kisaa ei olla jätetty pelaamatta kertaakaan sitten toisen maailmansodan.

Kesän kovimmat maratonkisat on siirretty. Bostonin maraton juostaan näillä näkymin syyskuun puolivälissä ja Lontoon maraton lokakuun alussa.

Olympialaisten siirtäminen vuodella eteenpäin vaikuttaa kesän 2021 urheilukisoihin. Elokuussa 2021 piti käydä yleisurheilun MM-kisat USA:n Oregonissa, mutta nyt nämä siirretään mitä ilmeisemmin vuoteen 2022.

Myös uinnin MM-kisat, jotka piti käydä Japanin Fukuokassa kesällä 2021, siirretään mitä ilmeisimmin vuodella eteenpäin.

Viikko 14

1/4

Kesän tennisturnaukset siirretään

Wimbledonin tennisturnaus tullaan siirtämään tai jopa kokonaan perumaan ensimmäisen kerran sitten toisen maailmansodan, uutisoi BBC. Turnaus pitäisi pelata kesäkuun lopulta, mutta tähän ei kyllä pystytä. Virallinen ilmoitus siirtämisestä tai perumisesta tullee lähipäivinä.

Ranskan avoimet on jo aikaisemmin siirretty neljällä kuukaudella. Uuden aikataulun mukaan pelit Roland Garrosilla alkavat syyskuun lopulla.

Saksittua

IS: ”KHL-seura Admiral Vladivostok ei pelaa KHL:ssä ensi kaudella koronaviruspandemian vuoksi. Admiral vahvisti kotisivuillaan vetäytyvänsä ensi kauden sarjasta.”

Yle – Urheilu: ”Ruotsi  on valinnut koronaviruksen suhteen varsin maltillisen linjan. Vaikka ainakin pääsarjojen kauden alkua on lykätty kesämmälle, valmistautuvat monet seurat ammattiseuroja myöten normaalisti kauden alkuun harjoittelemalla ja pelaamalla harjoituspelejä. ”

Viikko 13

25/3

KHL -kausikin on nyt peruttu

KHL oli viimeinen, joka sinnitteli vielä sen toivon kanssa, että kausi joskus jatkuisi. Nyt sekin sitten on kuopattu, KHL ilmoitti kauden perumisesta 25.3.

Seuraavaksi odotellaan, että Aasiassa päästäisiin aloittamaan koripallon ja jalkapallon pelaaminen.

24/3

Olympialaiset ensi vuoteen

Paine Tokion olympialaisten siirtämiselle kasvaa. Vielä ei ole tehty mitään päätöstä kisoista, mutta tilanne alkaa jo olla mahdoton. Kanada ja Australia ovat jo ilmoittaneet, että ne eivät lähetä urheilijoitaan kisoihin. Britannia on pikapuolin antamassa saman ilmoituksen.

Kansainvälisen olympikomitean KOK:n jäsen Dick Pound on BBC:n mukaan kisoja tullaan siirtämään vuodella eteenpäin kesään 2021.

KHL pitää edelleen kiinni siitä, että pudotuspelit pelataan loppuun huhtikuussa. Liigasta on ehdoteltu Jokereille sekä toiselle pelit keskeyttäneelle Barys Astanalle, että halutessaan joukkueet voisivat vielä tulla mukaan.

Australian A-Leaguen jalkapallo oli pitkään käynnissä, mutta nyt sekin on laitettu tauolle. Tauko kestää ainakin kuukauden.

Ensimmäisen kunnon urheilusarjan, joka palaa areenoille, lienee Kiinan koripalloliiga CBA. Liigan ulkolaiset pelaajat ovat jo palanneet Kiinaan. Parin viikon karanteenin jälkeen hekin saavat liittyä joukkueisiin, ja sitten pikku hiljaa pelejä taas käynnistetään.

Viikko 12

19.3.

Valioliiga pelataan loppuun!

Englannin jalkapalloliitto FA, Valioliiga sekä muita ammattilaissarjoja edustava EFL ovat tänään kokouksessaan päättäneet, että kausi tullaan pelaamaan loppuun heti, kun vain on mahdollista.

Kokouksessa päätettiin, että aikaisempien sääntöjen vastaisesti kautta voidaan venyttää loputtoman pitkään. Tällä hetkellä käynnissä oleva tauko kestää vähintään huhtikuun loppuun.

The Sun -lehden jalkapallotoimittaja Simon Jordan ehdottaa, että kausi jatkuisi toukokuun puolivälissä. Jäljellä olevat pelit pelattaisiin kahden ja puolen kuukauden aikana toukuun ja heinäkuun välissä. Tarvittaessa jotkut ottelut pelattaisiin ilman yleisöä. Kauden 2020-2021 alkua venytetään syyskuulle ja ensi kauden talvitauko jätettäisiin väliin.

Hyviä uutisia Liverpool -faneille!

19.3.

Katseet itään!

Urheilufanin on syytä suunnata katseet itään. Australiassa aloitetaan tänään koronapandemiasta huolimatta australaisen jalkapallon kausi suljettujen ovien takana. Aussifutis on kiinnostava peli, jos vain jaksaa hieman tutkia sääntöjä. Pisteitä tulee paljon, ja kontakti on kovaa.

Japanin baseball-kausi saattaisi näillä näkymin käynnistyä huhtikuussa. Arvio on epävirallinen, mutta ilman katsojia hyvinkin mahdollinen.

Kiinassa ei enää juurikaan ole uusia tartuntoja, ja Kiinan koripalloliiga saattaisi myös alkaa huhtikuussa. Kiinan korisliigan suurin ongelma on nyt se, että sarjassa mukana olevat entiset NBA -pelaajat ovat nyt kotimaassaan USA:ssa, ja sieltä Kiinaan palattuaan heidän pitäisi mennä kahdeksi viikoksi erityiseen karanteenihotelliin. Tämä ei tähtipelaajia miellytä. Ongelmaan ollaan hakemassa ratkaisua.

NBA on suunnitellut pelaavansa jossain vaiheessa ennen kauden jatkumista hyväntekeväisyysturnauksia. Liiga tiedostaa, että kotona istuvat ihmiset kaipaavat jotain viihdykettä, ja sitä voisi huippukoripallo tuoda kansalaisille.

18.3.

Euroviisut on peruttu!

Nyt peruttiin jo viimeinenkin Euroopan suurista symboleista. Euroopan yleisradiounioni EBU ilmoittaa, että tänä vuonna Euroviisuja ei järjestetä ollenkaan. Pohdinnan alla on se, että laulukisat pidettäisiin ensi vuonna Rotterdamissa.

18.3.

Venäjälläkin laitettiin urheilu seis

Venäjän jääkiekkoliiga KHL on myös myöntynyt ylivoimaisen edessä. Liiga on päättänyt keskeyttää pudotuspeliottelut huhtikuun 10. päivään asti. Samalla myös Venäjän jalkapalloliiga ja koripalloliiga laitetaan tauolle.

17.3.

EM-jalkapallo siirtyy vuodella, MM-jääkiekko peruutetaan

Suomi on hallitseva lätkän maailmanmestari kaksi vuotta peräkkäin! Kalervo Kummola on juuri ilmoittanut lehtien mukaan, että tältä keväältä MM-kiekko jää väliin.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on päättänyt tiistain kokouksessa siirtää EM-kisoja vuodella. Tuleva kesä on tarkoitus käyttää nyt keskenjääneiden jalkapallosarjojen loppuuviemiseen, mikäli koronatilanne vain sen sallii.

F1 -kausi suunniteltiin aloitettavan toukokuun loppupuolella, jolloin ensimmäinen kisa olisi ollut Monacon perinteinen katukisa. Nyt kuitenkin uutisten mukaan tämä suunnitelma on hyvin epävarma.

UFC joutui muiden urheilulajien kanssa perumaan otteluiltansa. Organisaatio yritti viimeiseen asti löytää paikkoja otteluille, mutta kokoontumis-ja matkustusrajoitukset ovat niin laajalti voimassa juuri nyt, että tämä ei onnistunut.

16.3.

UFC Fight Night siirretään

UFC Fight Night oli tarkoitus järjestää Lontoon O2 Arenalla tämän viikon lauantaina, mutta otteluilta on ilmoitettu siirretyksi. Suomen Makwan Amirkhanin oli tarkoitus olla mukana ottelemassa.
Katso otteluennakko Amirkhan – Grundy

Siirron syy oli Italian tiukentunut koronakaranteeni matkustuskieltoineen. UFC -organisaatio on ilmoittanut etsivänsä toista turnauspaikkaa otteluillalle.

Viikko 11

15.3.

WRC MM-rallia  ajettiin Meksikossa vielä lauantaina, mutta nyt sekin on keskeytetty. Täydet MM-pisteet jaetaan tähänastisten erikoiskokeiden perusteella. Lisää  www.wrc.com

Jääkiekon maajoukkueiden harjoitusotteluita on peruttu. Suomi oli jo aiemmin perunut Tanska-ottelut, nyt Ruotsi on perunut Suomen ja Norjan kohtaamisen huhtikuussa.  Nämä ottelut jotka olivat merkityt pelattaviksi Joensuussa (9.4.) ja Kuopiossa (10.4.) jäävät siis  nyt pelaamatta. Lippujen palautusohje, lue.

Helsingin Jokerit on päättänyt luopua KHL:n pudotuspeleistä, mutta muut joukkueet ovat jatkamassa ainakin toistaiseksi suljettujen ovien takana. Venäjän koronavirustilanne ei ole maan ilmoituksen mukaan niin paha kuin Länsi-Euroopassa.
Se alkaa sitten olla homma paketissa. KHL vielä jatkaa, ja jokunen jalkapallosarja kaukana Euroopasta on käynnissä, ainakin vielä. Australiassa pelataan futista, samaten Etelä-Amerikassa vielä ovat sarjat käynnissä, toistaiseksi.  Koronavirukselle immuunit veikkauskohteet päivitettynä täällä!

Kaikki pienemmät sarjat, kuten Suomen salibandy ja lentopallo on viimeistään nyt lopetettu.
” Salibandyliiton hallitus päätti , ettei myöskään miesten ja naisten Salibandyliigan eikä Divarin kausia jatketa.”

Kaikki lentopallon sarjatoiminta aikuistasolla on pysäytetty, asiasta tiedotti lauantaina Suomen lentopalloliitto . Lentopallon mestaruussarjan päättämisestä oli jo tehty päätös aikaisemmin.

13.3.

Kanada-malja jää jakamatta kun #liiga päätettiin katkaista kesken kautta.

Jääkiekon SM-liiga lopetetaan tältä kaudeltä välittömästi. Mestaruus jää jakamatta.  CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten (13.3.) runkosarjasijoitusten mukaan. Pudotuspelien peruuttaminen leikkaa ilkeästi pääseurojen kassavirtoja aiheuttaen miljoonien eurojen tulomenetykset.
#iltasanomat lainasi SM-liigan hallituksen puheenjohtajaa, Heikki Hiltusta:

On myös selvää, että liiga ja liigaseurat tulevat kärsimään mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Sauli Niinistökin eilen totesi, "talous on sittenkin vain taloutta",

Bundesliigan ja alempien sarjojen futis päättyy myös Saksassa välittömästi. Tarkoitus olisi jatkaa huhtikuun alussa, jos koronatilanne antaa periksi.

Valioliiga ja muu jalkapallo on suljettu ainakin huhtikuuhun asti. Championship -joukkue Lutonin johtaja Gary Sweet totesi, että taloudellisesti tämä iskee joukkueeseen raskaasti, mutta pitempi tauko on aivan mahdoton ajatus.

Mestareiden liigan ensi viikon ottelut on peruttu. Ranskan pääsarja on ollut käynnissä suljettujen ovien takana, mutta nyt sen ottelut on merkitty siirretyiksi.

Bundesliigasta uutisoitiin, että tämän viikonlopun ottelun pelataan, mutta alkaen ensi tiistaista Bundesliiga on tauolla ainakin 2.4 saakka.

Tälle viikonlopulle suunniteltu kauden avaus Australiassa on peruttu. BBC ja Guardian uutisoivat perjantaina, että myös seuraavat GP:t Bahrainissa ja Vietnamissa tullaan perumaan.

12.3.

NHL keskeytetään

NHL:n komissaari Gary Bettman on ilmoittanut, että NHL laitetaan tuolle. Tiedotteessa todetaan, että tarkoitus olisi kuitenkin palata peleihin ja pelata tämänkin kauden Stanley Cup loppuun. Jää nähtäväksi, että kuinka käy.

12.3.

SM-liiga ja Englannin futis suljettujen ovien takana

Suomen hallitus ilmoitti, että yli 500 henkilön yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka. Päätöksen jälkeen SM-liiga ilmoitti, että runkosarja pelataan loppuun suljettujen ovien takana. Pudotuspeleistä keskustellaan myöhemmin.

SM-koripallo on keskeytetty kokonaan. Myös koripallon Euroliiga on keskeytetty.

Englannista on ainakin alustavasti ilmoitettu, että maan jalkapallokausi pelataan loppuun tyhjille katsojille.

12.3.

La Ligan pelit on peruttu, McLaren vetäytyy Australian GP:stä

Espanjan jalkapallon pääsarja La Liga on keskeytetty. Keskeytyksen kesto on ainakin aluksi kaksi ottelukierrosta.

Päätöksen syy on Real Madridin pelaajien karanteeni. Karanteeni aloitettiin, kun yksi seuran koripallojoukkueen pelaaja sai positiivisen testituloksen koronasta.

McLaren on vetäytynyt F1:n Australian GP:stä. Tallin henkilökuntaa kuuluva on saanut koronavirustartunnan. Ilmeisesti tartunnan saanut on tallin mekaanikko, ja hänet on laitettu Melbournessa karanteeniin.

Koko F1-kauden avauskisa on vaarassa, kun ainakin neljä muuta F1:ssä mukana olevaa ihmistä on testattu koronapositiiviseksi.

NBA kausi keskeytetty

NBA on keskeyttänyt pelikauden määräämättömäksi ajaksi. Syy keskeytykseen on Utah Jazzin pelaajan positiivinen korovavirustesti.

Tietojen mukaan koronaviruksen saanut pelaaja on Jazzin ranskalainen sentteri Rudy Gobert. Gobertin testituloksen jälkeen Utahin ja Oklahoma City Thunderin ottelu päätettiin siirtää tuonnemmaksi avain ottelun alun alla. Pelaajat olivat jo ehtineet kentälle lämmittelemään, kun ilmoitus ottelun siirtämisesti tuli.

Myös NBA:n farmiliiga G-League on ilmoittanut, että pelit kaudella 2019-2020 on keskeytetty.

USA:N yliopistokoripallon sarjat pelataan näillä näkymin ilman katsojia.

Juventuksen Ruganilla koronavirus

Juventuksen puolustaja Daniele Rugani on saanut koronaviruksen. Juventus on kertonut, että Rugani onn laitettu karanteeniin samoin kuin kaikki, jotka ovat olleet kosketuksissa Ruganin kanssa. Tämä tarkoittanee koko joukkuetta, sillä vielä sunnuntaina Rugani tviittasi kuvan, jossa hän juhli sunnuntain voittoa Inter Milanista muun joukkueen kanssa.

Juventuksen tiedotteen mukaan 25-vuotiaalla Ruganilla ei ole oireita.

11.3.

Korona-virus jatkaa mellakointia

Arsenal on laittanut pelaajiaan karanteeniin, koska nämä olivat aikaisemmin olleet tekemisissä korona-tartunnan saaneen Nottingham Forest -joukkueen ja Olympiakos -joukkueen omistajan Evangelos Marinakisin kanssa.

Pelaajien lukumäärää ja nimiä ei ole julkistettu. Tapaaminen pelaajien ja Marinakisin välillä oli jo parisen viikkoa sitten helmikuun lopulla. Marinakis ilmoitti eilen saaneensa tartunnan. Arsenal kertoo tiedotteessaan, että pelaajien korona-tartunnan riski on erittäin matala. Keskiviikko-illan ottelu Manchester City vastaan Arsenal Etihad -stadionilla on kuitenkin peruttu.

Tyhjille katsomoille pelaaminen jatkuu. Mestareiden liigan ottelu Barcelona vastaan Napoli Camp Noulla pelataan ilman katsojia.

Suomen jalkapallomaajoukkueen harjoitusottelut Ranskaa ja Puolaa vastaan pelataan suljettujen ovien takana. Ranska -ottelu vielä siirretään Lyonista Pariisiin, koska Pariisissa korona -tilanne on paremmin hallittavissa.

Hiihdon puolellakin korona -uhka tuntuu. Norjan hiihtoliitto ilmoitti, että sen hiihtäjät eivät lähde ollenkaan hiihtämään kauden viimeisiä maailmancupin osakilpailuja Kanadaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Aikaisemmat

Yläkuvassa on käynnissä Serie A:n ottelu AC Milan vastaan Genoa. Tyhjille katsomoille pelaaminen tekee ison loven joukkueiden talouteen. Helsingin Sanomat kirjoitti sunnuntaina, että esimerkiksi AC Milan menettää tyhjälle katsomolle pelattaessa kolme miljoonaa euroa per ottelu.. Sunnuntaina 8.3. pelattiin kaikki sen päivän viisi ottelua ilman katsojia. Klassikko ja kärkipään ottelu Juventus vastaan Inter Milankin pelattiin tyhjää kumisevalla Torinon Allianz -stadionilla. Mutta 9/3 pääministeri Conti kertoi että Seria A ja kaikki urheilutapahtumat on keskeytetty huhtikuun alkuun asti.


Goal.comin Otteluun saapumassa ollut Ronaldo kuvattiin stadionin uumenissa kättelemässä kuvitteellisten maskottien kanssa ennen ottelua.

Koronavirus ravistelee urheilumaailmaa. Ohessa katsausta muutamiin uhanalaisiin kilpailuihin ja sarjoihin

Formula 1 osakilpailut

Bahrainin F1 -kisa maaliskuun loppupuolella ajetaan ilman katsojia, fanit saavat seurata ajoja televisiosta.

Bundesliiga

Viime viikolla 363,043 katsojaa pakkautui yhdeksälle kentälle seuraamaan Bundesliiga-otteluita, kuin Bratwurst nakkistandeille ikään. Tämä ihmismassa palasi kotiin, töihin ja oppiahjoihin muodostaen mitä suosiollisin leviämisalustan virukselle. Forbesin mukaan nyt käydään keskustelua näittenkin otteluiden pelaamisesta tyhjille kentille. Twiitissä Coronan ”möröt” ovat ottaneet pelin hallintaan..

NBA

Tyhjille katsomoille pelaaminen ei houkuta tähtiä. Näin asiasta sanoi Los Angeles Lakersin supertähti LeBron James:

Jääkiekon MM-kisat

Naisten jääkiekon MM-kisat, jotka oli suunniteltu käytäväksi Kanadan Halifaxissa  ilmoitettiin peruttettavaksi  koronavirusuhan takia, Yle raportoi tästä 7.3. Muitakin tapahtumia on peruutettu kuin vain naisten MM-jääkiekko. Rugby-maaottelu Italia vastaan Englanti piti pelata Roomassa ensi viikonloppuna, mutta se on nyt peruttu.

Miesten jääkiekon MM-kisojen tilannetta ollaan Suomessa seurattu huolestuneena. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoi muutama päivä sitten, että MM-kisat saatetaan siirtää koronan kiusaamasta Sveitsistä Venäjälle tai Valko- Venäjälle, jossa ongelma ei ole yhtä paha. Sotshi on ollut esillä keskusteluissa kisakaupunkina.
Seuraa Jääkiekon MM-kisat keskusteltua turnauksen pääsivultamme.

Jalkapallon EM-turnaus on myös todellisessa vaarassa. Pelien pitäisi alkaa Roomassa kesäkuun 12. päivä, mutta epidemian pitää kyllä olla Euroopassa jo kunnolla taltutettu ennen kuin kisat saadaan käyntiin.

Muut peruutetut

Kiinassa Nangingissa suunniteltut  Yleisurheilun Sisäratojen MM-kisat,  jouduttiin peruuttamaan jo aikasemmin tammikuussa.

 

BONUS: 100% €100 asti
Pelaa nyt

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia