Koronavirus saanut pelaajamäärät kasvuun useissa eri peleissä

Maailmanlaajuisesti on huomattu internetin käytön kasvaneen pienessä ajassa, eikä se johdu ainoastaan etätöitä tekevistä vanhemmista. Verkkopelit maistuvat monelle koronaviruksen takia kotona aikaansa viettävälle.

Niinkuin me kaikki tiedämme, niin Koronavirus jyllää ja yhteiskuntamme yrittää pysäyttää sen keinolla millä hyvänsä. Vaikutukset ja rajoitukset näkyvät suuresti myös urheilumaailmassa, sillä kotimaan kiekkosarjat, NHL sekä NBA on keskeytetty ja suuret futissarjat ovat tauolla samalla kun jännitämme muiden isojen kisojen kohtalosta. Seuraamme tarkalla silmällä urheilumaailman käänteitä Koronan höykytyksessä tämän linkin takana! 

Kouluja, kauppoja ja ravintoloita suljetaan ympäri maailmaa ja rajoitukset vähentävät ulkona liikkumista, mutta onneksi nykypäivänä tekemistä löytyy myös sisällä konseleiden ja koneen ääreltä. Mikä tärkeintä, niin sosiaalinen elämä ei kärsi kun ihmiset pelaavat netin ylipelattavia moninpelejä.

>Tsekkaa Koronaimmuunit vedonlyöntikohteet!

Internet-liikenne on kasvanut rajusti viruksen leviämisen aikana, kun lapset vaihtavat koulun videopeleihin ja muihin palveluihin, uutisoi muun muassa Telecom Italian toimitusjohtaja Luigi Gubitosi. Gubitosin mukaan Italian nettiliikenne on kasvanut 70 prosenttia kahdessa viikossa ja suurin kasvu on näkynyt Fortnite-pelin kulutuksessa. Myös Call of Duty Modern Warfaren Warzoneksi nimitetyn Battle Royale pelimuodon julkaisu tapahtui kreivin aikaan, sillä sitä pelasi ensimmäisen 24 tunnin aikana peräti kuusi miljoonaa ihmistä.  Viime vuonna julkaistu Apex Legends omasi hurjat ennätykset, kun 72 tunnin aikana kyseinen peli tavoitti kymmenen miljoonaa pelaajaa, mutta nyt Warzone rikkoo ennätyksen ja se on Koronan ”ansiota”.

Samaan aikaan videopeliyhteisöille suunniteltu VoIP-sovellus Discord on nostanut näytönjako rajansa 10:stä 50:een, jotta sisätiloihin sulkeutuneet voisivat kommunikoida paremmin viruksen aikana.

Kaistaa käyttävät tietenkin myös lukuiset yritykset joiden lentoja on peruttu ja kokoukset järjestetään netin välityksellä. Ruotsalaisen Telian varatoimitusjohtaja Mattias Fridstroem on kertonut yritysten pyytäneen verkkoyhteyksien muuttamista kasvaneen käytön myötä. Hänen mukaansa kun ihmiset eivät voi liikkua töiden takia, he vaativat jopa viisinkertaisen määrän kaistanleveyttä.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia