Kucherov nopeiten sataan pisteeseen sitten Super-Marion

NHL:n pistepörssin ykkönen Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov ylsi sataan tehopisteeseen nopeiten sitten legendaaristen Mario Lemieux'n ja Jaromir Jagr'n.

kucherov ja stamkos

Tampa Bay Lightningin venäläislaituri Nikita Kucherov on nyt tehnyt NHL:ssä 100 pistettä. Tähän merkkipaaluun Kucherov tarvitsi 62 ottelua.

Kucherov ylsi sataseen nopeammin kuin kukaan sitten kauden 1995-96, jolloin Pittsburgh Penguinsin legendaarinen kaksikko Mario Lemieux ja Jaromir Jagr olivat vielä nopeampia. Tuolloin Lemieux teki sata pistettä 44 ottelussa ja Jagr 52 ottelussa.

Kucherov sai satasen täyteen, kun hän osui maaliin toisessa erässä päästyään Tyler Johnsonin kanssa kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kucherovin maali tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Toisen Tampa Bayn maalin teki Steven Stamkos. Lopulta Lightning voitti ottelun rankkareilla, ja viimeisen rankkarin laittoi maaliin Kucherov.

”Hän on loistava pelaaja, ja hän pelaa loistavaa kautta”, Lightningin valmentaja Jon Cooper sanoi Kucherovista.

25-vuotias Kucherov pelaa kuudetta kauttaan NHL:ssä. Kuluva kausi on toinen perättäinen, kun hän on ylittänyt sadan pisteen rajan. 30 maalin rajan hän on ylittänyt nyt neljänä kautena peräkkäin. Kucherov varattiin NHL:än toisella kierroksella vuonna 2011.

Kahden perättäisen sadan pisteen kauden pelaaminen on nyky-NHL:ssä harvinaista. Aktiivipelaajista tähän on pystynyt vain Joe Thornton, Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Alex Ovechkin ja Connor McDavid. Venäläispelaajista tähän on ennen Kucherovia pystynyt vain Pavel Bure, Malkin ja Ovechkin.

Tampa Bayn voittoputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Sekin teki ottelussa historiaa. Lightning on koko NHL:n nopeiten 47 voittoon päässyt joukkue.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia