Kuka saa Jadon Sanchon?

Kaikki haluavat Dortmundin nuoren Jadon Sanchon. Chelsea teki siirtonsa tarjoamalla 120 miljoonaa puntaa. Entä Liverpool, Manchester United, Manchester City, Barca, Real Madrid?

Jadon Sancho, Dortmund

Chelsea on ilmoittautunut mukaan kisaan Dortmundin nuoresta englantilaispelaajasta Jadon Sanchosta. Raporttien mukaan Chelsean omistaja Roman Abramovich on siunannut 120 miljoonan punnan tarjouksen Sanchosta.

Kaikki Valioliigan suurseurat ja muutkin Euroopan jättiseurat haluavat Sanchon. Ja tottakai 19-vuotias Sancho jossain vaiheessa lähtee Saksasta takaisin kotimaahan, mutta kuka on se onnekas, joka nuorukaisen saa?

Sancho nousi viime kaudella komeetan lailla kaikkien haluamaksi superlupaukseksi. Hän teki 2018-2019 Dortmundille 34 Bundesliigan ottelussa 12 maalia. Lisäksi Sancho oli viime kaudella koko Bundesliigan paras syöttäjä. Hän antoi peräti 17 maalisyöttöä.

Tällä kaudella Sancho on jatkanut samaa menoa. 18 Bundesliigan ottelun jälkeen hänellä on kasassa 10 maalia ja kymmenen maalisyöttöä.

Melkein Neymarin veroinen

Englannin maajoukkueessa Sancho pelasi ensimmäisen kerran lokakuussa 2018 Kroatiaa vastaan. Aikaisemmin hän oli läpikäynyt kaikki nuorisomaajoukkueet. Sancho on takuuvarmasti mukana Kolmen leijonan joukkueessa ensi kesän EM-kisoissa, jos hän vain pysyy terveenä.

Sanomalehti Guardianin tekemässä asiantuntijapaneelissa Sancho rankattiin vuonna 2019 maailman 32. parhaaksi pelaajaksi, heti Neymarin jälkeen.

Valioliiga on maailman rahakkain futisliiga. Oman maajoukkueen tähti on jotain, jota jokainen Valioliigan suurseura havittelee, jo pelkästään markkina-arvon vuoksi.

Dortmund on ollut jo pitempään kovan paineen alla myydä Sancho, kun äveriäät englantilaisseurat ovat tuputtaneet puntiaan.

Viime joulukuussa uutisoitiin, että Dortmund olisi nyt valmis myymään Sanchon, kun seura sai ostettua Salzburgista norjalaisen Erling Haalandin. Ja kun Haaland paukutteli avausottelussaan kolmella laukauksella kolme maalia, niin Sanchosta luopuminen ei kirpaise niin pahasti.

Ennen Dortmundin vuosiaan Sancho oli Manchester Cityn pelaaja, eli Cityn porukoissa nyt harmitellaan miehen päästämistä pois. Huono kauppa päästää Sancho ensin pikkurahalla pois ja sitten ostaa meis takaisin sadalla miljoonalla punnalla.

Vetomarkkina on tietenkin avannut kertoimet siitä, mihin Sancho kesällä lähtee. Kertoimissa on valtava hajonta. Jos Sancho palaa Manchester Cityyn, niin 888sport antaa tälle kertoimen 4.00, kun taas Betfairin kerroin tälle on sitten jo 33.00. Betfairin kerroin sille, että Sancho vaihtaa Liverpooliin on 20.00, kun taas Coral antaa tälle kertoimeksi 4.00. Chelsean kertoimet tässä kisassa pyörivät välillä 3.00-7.00.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia