Kuuleeko kiekkojumalat? Näitä asioita Liigajoukkueet toivovat kevätkaudelta 2020

Rakas kiekkojumala, toteuta tää toive niin mä lupaan...

Liiga-toiveet-veikkaussivut

Jääkiekon Suomenmestaruus liiga eli Liiga on syyskauden osalta paketoitu ja nyt mennään kovaa kohti kevättä. Kaikki 15 joukkuetta vetäytyivät pieneksi hetkeksi vetämään henkeä joulunpyhinä ja joulupukille sekä uudenvuoden tinasangoille kuiskuteltiin toiveita kevätkauden suhteen. Liiga-kausi 2019/2020 on ollut joillekin seuroille tähän asti todella lupauksia herättävä, toisille katastrofi ja muutamat joukkueet ovat pelanneet juuri kuten oli odotettukin. Alla listattuna kaikkien Liigajoukkueiden toiveet keväälle. Lähteenä toimineet erinäiset pikkulinnut ympäri Suomenmaan.

Kärpät

Oulun Kärpät pelaavat jälleen vakuuttavaa kautta ja joukkue on menossa runkosarjan voittoon viime kauden tavoin. Kultamitali lipesi viime kauden seitsemännessä finaalissa HPK:lle tavalla, josta tuli paljon porua. Kärppien uudenvuodentoive on tiettävästi ”parempi tuomaritoiminta kevään finaaleissa”. Seuran entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja Juha Junno on pikkulintujen mukaan tehostanut toivetta toimittamalla muutaman kultaharkon Liigan kurinpitoryhmälle.

Tappara

Tapparalla on vain yksi toive joululle, uudellevuodelle, pääsiäiselle, vapulle ja juhannukselle. Se on Kanada-maljan voitto. Toivomus on huhujen mukaan kirjailtu joulun alla muotoon ”ei hopeaa taas Jukka Rautakorvelle T: Tapparan toimiston tontut”. Nähtäväksi jää miten toiveen kanssa käy vai onko esimerkiksi Kärpät jälleen Tapparalle joulun kiusanhenki Grinch joka pilaa mestaruusjuhlat.

Image may contain: one or more people, meme and text

 

HIFK

HIFK:lla on menossa vahva kausi. Nimivahva joukkue on potentiaalinen mestarijoukkue tällä kaudella. Nordenskiöldinkadulla ei haluta kuitenkaan jättää mitään sattuman varaan vaan seura toivoo, että se saisi houkuteltua riveihinsä vielä pari nimekästä muualla kannuksensa hankkinutta, mutta sittemmin läpimurtoon auttaneelle seuralle selkää kääntävää pelimiestä.

JYP

Jyp on pelannut tällä kaudella todella vahvasti. Joukkueen tulivoimaisin pelaaja on ollut Julius Nättinen. Liigan pistepörssiä johtava Nättinen on ollut juonimassa keskimäärin joka kolmatta jyväskyläläisten maalia. JYP:n joulutoive onkin, että Nättinen selviäisi kauden loppuun asti ilman loukkaantumisia. Sota ei yhtä miestä kaipaa mutta traktorin matka tyssää kevätloskassa ilman ykkösketjuja.

Ilves

Ilves lähti kauteen kovin odotuksin mutta alku oli tahmea. Karri Kiven potkujen jälkeen homma on alkanut toimia ja Ilves löytyy Liigasta jo sijalta 3. heti Tappparan perässä. Ilveksellä on nippu todella loistavia nuoria pelaajia, joiden kanssa on hyvä edetä. Ilveksen suurin toive olisi olla Tampereen herra ensimmäistä kertaa taas noin sataan vuoteen. Toive on esitetty kiekkojumalille mutta myös Trumputin on valjastettu mukaan projektiin!

Image may contain: 1 person, suit

KooKoo

Kouvolan kiekkoylpeys KooKoo on ollut tuttu näky viime vuosina erilaisissa meemeissä, joissa joukkuetta on riepoteltu huonoista otteista. Nyt joukkue on menossa pudotuspeleihin ja Kouvolassa toivotaan, että seurasta ei väännettäisi tällä kaudella vitsiä. Miten se joululaulu muuten meni? ”Sormet sanoo soo soo soo ja kengänkannat… ”

HPK

HPK viettää tällä kaudella 90 – vuotisjuhlakauttaan. HPK perustettiin alun perin jääpalloseuraksi. HPK:n katsojakeskiarvot ovat vuodesta toiseen sarjan surkeampaa puolikasta. Hämeenlinnassa toivotaan joulunihmettä ja sitä että viime kauden mestaruus sekä juhlavuosi nostaisivat katsomokeskiarvon 4000 henkilöön. Tällä hetkellä toive on kaukainen, ehkäpä sitä jääpalloa seurattaisiin Hämeenlinnassa isommalla mielenkiinnolla?

Lukko

Internetin ihmeellisessä maailmassa on liikkunut syyskaudella huhuja, joidenka mukaan kokenut kehäkettu ja taituri Juha-Matti Aaltonen siirtyisi ensi kaudeksi Rauman Lukkoon. Huhut ovat noteerattu myös Lukon toimistolla ja nyt seuranjohdossa toivotaan, että nämä pitäisivät paikkansa, vaikka Lukko ei ole asian suhteen mitään tehnyt. Tupsahtaako JMA Äijänsuonjäälle suoraan Juhannuskokon liekeistä kuin Feenix-lintu konsanaan Muumilaakson tarinoissa?

SaiPa

Lappeenrannan SaiPa on pelannut jälleen kelpo kauden pieniin resursseihin nähden. Yhdessä asiassa on kuitenkin toivomisen varaa ja se on joukkueen alivoimapeli, joka on sarjan surkeinta. Päävalmentaja Tero Lehterä päätti uudenvuoden aattona tähdenlennon nähdessään laittaa sormet ristiin ja toivoa pitkällä, tylsällä sekä monotonisella tavalla artikuloituna parempaa alivoimapeliä ensi keväälle.

Kalpa

Kalpa oli viime kaudella sarjan 12. Joukkueessa pelasivat muun muassa Alexandre Texier, Eetu Luostarinen ja Otto Leskinen. Pelaajista kaksi edellä mainittua ovat tällä kaudella debytoineet NHL:ssä ja myös Luostarinen todennäköisesti debytoi kauden aikana. Kuopiossa toivotaankin, että joukkueen tämän hetken pelaajat loistaisivat jo tällä kaudella eikä vasta ensi kaudella toisissa seuroissa.

Jukurit

Mikkelissä katsotan joulutoiveen suhteen jo vähän pidemmälle tulevaisuuteen. Jukurit ovat ilmoittaneet, että seuran uusi päävalmentaja on mittavan uran tehnyt Marko Kauppinen. Kauppisen ensimmäinen pääsarjatason valmennuspesti on mitoitettu vuosiksi 2020 – 21. Mikkelissä toivotaan Kauppisen onnistuvan heti kauden alusta alkaen, ettei seura joudu soittamaan paniikkipuhelua kesken kauden Risto Dufvalle tai Ville Niemiselle. Pekka Kangasalusta sai joulunpyhien jälkeen monoa ja Kauppinen ottikin vastuun jo Loppiaisen tienoilla. Uhka vai mahdollisuus?

Ässät

Porissa toivotaan joululahjaksi kaikille joukkueen pelaajille uudet jääkiekkomailat. Joukkueen osumatarkkuus nykyisillä pelivälineillä on surkea ja Ässät on koko syyskauden vähiten maaleja tehnyt joukkue. Myös uusi maalilaulu on toivelistalla. Ässät olivat tehneet kotikentällä vain 15 maalia 5.12 mennessä. Joko pelaajat ovat muun Suomen tavoin kyllästyneet kuuntelemaan Patasydän renkutusta ja tästä syystä kiekko ei edes haluta maaliin Isomäellä?

Image may contain: text that says 'ÄSSÄFANIT TOIVONU NO SE TOIVE TOTEUTUU, HOMMATAAN JENGILLE HYVÄT PAIKAT KATSOMOSTA, SIELTÄ'

Pelicans

Lahden Pelicans on päästänyt tällä kaudella kolmanneksi eniten maaleja Liigassa ja joukkueen maaliverkot ovat olleet koville Tomi Karhusen vaihdettua maisemaa. Pelicansin puheenjohtaja Pentti Matikainen kirjoitti omassa joulupukille osoittamassaan kirjeessä seuraavaa ”Dear Pukki, tahtoisin meille eli Pelicansille ei HIFK:lle uuden maalivahdin ja nopeasti. T: Matikaisen Pena”.

Jos haluat nähdä miten Pentti Matikainen on ennen tehnyt maalivahtisopimuksia niin YouTubesta löytyy hyvä video otsikolla ”Pena hankkii maalivahdin”

TPS

TPS:n kausi on ollut katastrofaalinen ja Turussa on jo toivo menetetty tämän kauden osalta. Joululahjaksi TPS toivookin parempaa ensi kauden alkua. Ja parempaa urheilutoimenjohtajaa. Ja parempia omistajia. Ja parempia faneja. Ja…

Sport

Vaasassa annettiin kesken kauden potkut päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluomalle. Sport voitti Pajuluoman alaisuudessa 22 ottelussa neljä peliä. Pajuluoman tilalle tuli Risto Dufva ja kolme ensimmäistä peliä olivat tappiota. Kotkapaitojen toimistolla toivotaan, että kauden loppusaldona olisi edes kymmenen voitettua ottelua.

Muista katsoa Liigaa Telia TV:ltä sekä SUB TV:ltä satunnaisten ilmaisten perjantailähetysten muodossa niin näet toteutuuko toiveet! Lyö jännityksen maksimoimiseksi myös vetoa esimerkiksi NordicBetillä! 

Liiga logo

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia