Lauantaina luvassa Lontoon derby, Bundesliigan kärkikamppailu ja El Clasico

Huikeaa eurofutista tiedossa! Ennakkolöylyissämme käydään läpi tulevan ottelukierroksen kuumimpien otteluiden asetelmia. Lauantaina futisfanille tiedossa aivan sairas ottelupäivä. Samana päivänä pelataan tulikuuma Lontoon derby Tottenhamin ja Arsenalin välillä, Bundesliigan kärkikamppailu Borussia Mönchengladbachin ja Bayern Münchenin kesken, ikuisen kaupungin derby, kun Lazio ja AS Roma kohtaavat sekä kirsikkana kakun päällä jalkapalloilevan maailman suurin ottelu,El Clasico Real Madridin ja Barcelonan välillä.

Tottenham ja Arsenal peräkanaa sarjataulukossa

North London Derbyyn lähdetään tasaisista asetelmista. Tottenham on sarjataulukon kolmannella sijalla 60 pisteellä ja Arsenal heti perässä neljäntenä 56 pisteellä. Kyseessä on yksi saarivaltakunnan ja koko Euroopan kuumimmista ottelupareista.

Tottenham on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan Valioliigassa. Arsenal puolestaan voittanut pari edeltävää otteluaan ja täten saavuttanut rakasta paikallisvastustajaansa sarjataulukossa. Arsenalilta mainittava poissaolija on Hector Bellerin polvivamman vuoksi ja Tottenhamin riveistä on sivussa ainakin Eric Dier. Varmaa on, että lopputuloksesta riippumatta luvassa on tulikuuma paikalliskamppailu.

Ottelu alkaa lauantaina kello 14.30 ja se on nähtävissä Viaplay-palvelusta sekä Viasatin kanavilta.

Saksassa kärkikamppailu

Borussia Mönchengladbachin ja Bayern Münchenin ottelussa on kovat panokset. Borussia Dortmund johtaa Bundesliigaa 54 pisteellä, mutta perässä tulevat lauantaina kohtaavat joukkueet. Bayernilla on kasassa 51 pojoa ja Mönchengladbachilla 43. Tämä on siis Mönchengladbachin viimeinen tilaisuus vielä hinata itsensä mestaruuskamppailuun mukaan.

Bayern München on hyvässä talvivireessä, sillä kaikki kilpailut huomioiden se on edellisestä kymmenestä ottelustaan voittanut kahdeksan, pelannut kerran tasan ja hävinnyt ainoastaan yhden kerran. Mönchengladbachin kuntopuntari ei ole yhtä vakuuttava — kolmen edellisen ottelun saldona on kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Viimeisestä kymmenestä voittoja on tullut neljä.

Mamadou Doucure ja Ibrahima Traore ovat varmoja poissaolijoita Mönchengladbachin kokoonpanosta. Bayernin kokeneiden sotaratsujen Arjen Robbenin ja Mats Hummelsin pelaamista pidetään myös epävarmana. Ottelu määrittää Bundesliigan loppukauden mestaruustaistelua hyvin merkittävästi.

Ottelu alkaa lauantaina kello 19.30 ja se on nähtävissä Viaplay-palvelusta sekä Viasatin kanavilta.

El Clasicon aika

Lauantain myöhäisillassa pelataan koko jalkapalloilevan maailman pysähdyttävä ottelu, kun Real Madrid ja Barcelona ottavat yhteen Santiago Bernabeulla. On aivan poikkeuksellista, että El Clasico pelataan toista kertaa samalla viikolla — seurat näet kohtasivat keskiviikkona Copa Del Reyn, eli Espanjan Cupin ottelussa. Barcelona vei ottelun vieraskentällä tylyin 0 — 3 lukemin.

Barcelona johtaa sarjaa 57 pisteellä ja Real Madrid on kolmantena 48 pisteellä, joten mestaruustaistelun kannalta ottelulla ei enää ole suurta merkitystä. Kaikilla mittareilla katsottuna Barcelona on ollut tällä kaudella reilusti verivihollistaan edellä, joten se lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Huomattavaa kuitenkin on, että helmikuun aikana Barcelona oli melkoisen tasapeliherkkä joukkue. Kuukauden seitsemästä ottelusta peräti neljä päättyi tasatulokseen.

Ottelu alkaa lauantaina kello 21.45 ja se on Suomessa nähtävissä C Moren palvelusta sekä C Moren kanavilta.

Edellisen Saksipotkun pääset lukemaan täältä!