Leo Messi matkalla Miami FC:n riveihin?

Onko Leo Messin uusi osoite FC Barcelonan aikakauden loputtua Miamissa?

Leo Messi Barcelona

Messi haluaa pois Barcelonasta

Viime kesän jalkapallon kuumin peruna oli ehdottomasti argentiinalainen Lionel Messi. Koko ammattilaisuransa La Liga joukkue FC Barcelonaa edustanut Messi kertoi mediassa avoimesti haluistaan lähteä seurasta ja pyysipä kirppu seuran silloiselta presidentiltä Josep Maria Bartomeulta että espanjalainen seurapomo olisi myynyt Messin. Bartomeu ei suostunut kauppoihin ja lopputuloksena hän erosi seurapomon tehtävistä kuten hänen edeltäjänsä Sando Rosell brassi-taituri Neymarin Barcelona-siirron epäselvyyksien vuoksi. Bartomeun ero oli hinta siitä, että Messi jäi toistaiseksi Kataloniaan.

Vain muutama päivä sitten joulun ja uudenvuoden välissä Leo Messi kuitenkin antoi harvinaislaatuisen avoimen haastattelun La Sexta TV-kanavalle. Voit lukea haastattelun laajan version esim. YLE Urheilun sivuilta. Mielenkiintoisinta antia Messin haastattelussa olivat kuitenkin vihjailut Yhdysvaltoihin lähtemisestä.

”Haluaisin joskus pelata Yhdysvalloissa”

Pohjois-Amerikan MLS-sarja on kasvattanut vuosi vuodelta enemmän suosiotaan ja Atlantin takana on toden teolla panostettu viime vuosina sarjaan sekä sen näkyvyyteen. Jalkapallo häviää kuitenkin edelleen suosiossa isosti esimerkiksi koripallolle, jenkkifutikselle sekä baseballille mutta isossa maassa riittää katsojia sekä sponsorirahaa moneen suuntaan.

MLS:ssä on pelannut paljon kokeneita tähtiä Thierry Henristä, Frank Lampardiin sekä David Beckhamiin. Myös Leo Messi kertoi, että hän haluaisi pelata joskus Yhdysvalloissa ja että on ollut yksi hänen unelmistaan. Mies myös lisäsi että ”ehkä niin vielä joskus tapahtuu”.

100€ ilmaisveto vedonlyöntiin!
Tutustu

David Beckhamin seuraan?

Välittömästi Messin Yhdysvalta puheiden jälkeen mediassa lähti kiertämään vanhat uutiset argentiinalaisen kiinteistökaupoista Yhdysvaltojen Miamissa. Messi nimittäin osti joulukuussa 2019 hulppean 5 miljoonan dollarin arvoisen huoneiston Miamin luxury Porsche Design Towerista. Huhujen mukaan samoihin aikoihin kiinteistökauppojen kanssa David Beckhamin omistama Miami FC joukkue otti ensimmäistä kertaa yhteyttä Messiin kosiskellakseen argentiinalaista ison latinalaisamerikkalaisen yhteisön omaavan Miamin ylpeyden riveihin.

Beckham on myös julkisesti kehunut, että hänellä on varaa tuoda seuraansa Leo Messi tai toinen supertähti Cristiano Ronaldo. Tällä hetkellä Messin siirtyminen seuraan näyttää todennäköisemmältä, sillä 33-vuotiaan argentiinalaisen motivaatio absoluuttisella huipulla pelaamiseen tuntuu olevan koetuksella raskaan vuoden jälkeen. Mikäli Barcelonan kausi menee penkin alle kuten nyt näyttää niin poistuminen Euroopasta voi tuntua oikealta ratkaisulta kuusinkertaiselle ballon d’or voittajalle.