Lewandowskilta ryöstettiin Kultainen Pallo

France Football päätti olla jakamatta Ballon d'Or -palkinnon koronaepidemian vuoksi. Palkinnolla olisi ollut vain yksi mahdollinen voittaja.

Lewandowski Bayern Munchen

Kultainen pallo, Ballon d’or, on ryöstetty Robert Lewandowskilta. Bayern Munchenin tähtikärki Lewandowski on tämän kauden Mestareiden liigan voittaja, Bundesliigan mestari ja Saksan cupin voittaja. Lewandowski oli Bundesliigan paras maalintekijä 34 osumalla ja Mestarien liigan paras maalintekijä 15 maalilla.

Ylivoimaiset lukemat ja saavutukset, ja sitten Kultainen Pallo -kisan järjestäjä France Football -futismedia on ilmoittanut, että vuonna 2020 ei koronavirusepidemian vuoksi jaeta palkintoa ollenkaan. Tämä vuosi tulee olemaan ensimmäinen kerta sitten palkinnon perustamisen vuonna 1956, kun Ballon d’Oria ei saa kukaan.

Messi ja Ronaldo ovat hallinneet

Leo Messi ja Cristiano Ronaldo ovat hallinneet viime kausien Kultainen Pallo -äänestyksiä. Vuonna 2008 Ronaldo vei palkinnon ja Messi oli äänestyskakkonen. Sen jälkeen kaksikon lisäksi vain Luka Modric on kerran voittanut, ja se oli Venäjän MM-kisojen vuonna 2018.

Tänä vuonna Lewandowski oli aivan varmasti vienyt äänestyksen.

31-vuotiaan Robert Lewandowski pelaa uransa parasta jalkapalloa. Miehen tilastolukemat ovat niin kovat, että vain Messi tai Ronaldo ovat parhaimmillaan tällä vuosituhannella pystyneet samaan.

Lewandowski aloitti kauden huiman tehokkaasti. Marraskuun alkuuolella hän oli tehnyt maalin jokaisessa pelaamassa Bundesliigan tai Mestareiden liigan matsissa.

Euroopan tehokkain

Tämän kauden Bundesliigassa Lewandowski xG -lukemaksi saatiin 1.02. xG -lukema laskee todelliset maalipaikat ottelussa, eli Lewandowski on pelannut itsensä joka ottelussa sellaiseen tilanteeseen, että maali on todennäköisin lopputulos. Jostain hyökkääjistä sanotaan, että joka kerta, kun he ovat kentällä, niin maali on tulossa. Lewandowskin kohdalla tämä sanonta pätee.

Euroopan parhaalle maalintekijälle annettava Kultainen Kenkä -palkinto on menossa Lazio Ciro Immobilelle. Hän teki Serie A:ssa päättyneellä kaudella 36 maalia, eli kaksi enemmän kuin Lewandowski Bundesliigassa. Immobilen saldossa on kuitenkin enemmän rankkarimaaleja kuin Lewandowskilla, ja Lewandowskin maalia per ottelu -tilasto on selvästi Euroopan huippusarjojen paras.