Kärpistä Suomen mestari 2019 - vai tuleeko?

Liigan 60. ottelun runkosarja on ohi ja sääliplayoffit pelattu, joten nyt on tosipelien aika. Kevät on kiekkoihmisen parasta aikaa, mutta onko tämä kausi jo taputeltu?

Täydellinen ja pitkä kevät on tulossa, mutta onko Liigassa enää mitään seurattavaa? Oulun Kärpäthän voittavat Suomen mestaruuden varmuudella.

Mestaruutta puolustava Kärppälauma on ylivoimainen mestarisuosikki, mutta se ei kokenutta laumaa paina vaan antaa suorastaan voimaa. Muiden seurojen kannattajien pelokkaalla ja värisevällä äänellä lausutut  ”Kärpillä on liian suuret paineet, kyllä mekin voimme voittaa” sanat on siis syytä unohtaa. Ne ovat pelokkaiden tai oman seuran tippumisesta katkeroituneen sanoja. Tämänkään kauden Kärpät eivät kärsi ylimielisyydestä, vaan he tulevat pelaamaan hampaat irvessä kauden loppuun asti. Luultavasti aina sinne joululahjaan eli mestaruuteen asti, kuten Mikko Manner asian kiteyttää.

https://twitter.com/OulunKarpatFi/status/1108710588904062977

Onneksi urheilussa on mukana kuitenkin yllätysmomentit ja pudotuspelisarjojen alkaessa kaiken runkosarjassa tapahtuneen saa unohtaa. Keskinäisten otteluiden kerätyt pistesaldot antavat pudotuspelipareista suuntaa, mutta ei kerro kuitenkaan kaikkea. Vaikka pudotuspelit ratkotaankin paras seitsemästä järjestelmällä, niin asiat ovat kuitenkin niin pienestä kiinni, että lähes kaikki on mahdollista.

Kärppien ensimmäinen haaste on Tampereen Ilves tai oikeastaan kyllähän tässä kohtaa voi sanoa, että Ilveksen ensimmäinen (luultavasti myös viimeinen) haaste on Kärpät. Pystyykö Ilveksen nuoret ja agressiivisesti pelaavat jätkät pistämään kampoihin joukkueelle, joka hankki kesken kauden vielä supertähtiä kuten Oskari Osalan ja Jussi Jokisen?

Iltasanomien järjestämässä pudotuspeli-infossa muilta seuroilta kysyttiin, että mitä heikkouksia Kärpiltä löytyy. Osa valmentajista vastasi vähätellen, mutta suurimman osan vastauksista paistoi pelko. Eikä syyttä.

– Ei siellä ole. Se on Suomen paras joukkue, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi totisena.

- Ei siellä ole mitään heikkouksia. Kaikki on niin viimeisen päälle. Koetetaan muut pysyä mukana, HPK:n Antti Pennanen jatkoi samoilla linjoilla.

– En osaa kyllä sanoa. En ole kiinnittänyt huomiota. Ei mitään hajua, Tapparan Jukka Rautakorpi ei ole moisista Kärpistä edes kuullut.

Voimme vain todeta, että Oulun Kärpät ovat tämän hetken paras suomalainen joukkue, mutta nähtäväksi jää saavatko he siitä palkinnon. Urheilu on pienestä kiinni.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia