Liigan TOP5 tulokkaat

Kotimaisessa Liigassa on useita lupaavia tulokkaita ja nuoria joiden taiturointia kelpaa seurata. Kuka on oma suosikkisi?

Kotimainen Liiga on kasvattanut asemiaan kasvattajasarjana. Suomen pääsarja ei ole enää edellisten vuosien tapaan ainostaan kilpasarja, vaan yhä kasvavissa määrin se tuottaa maailmalle huippupelaajia. Joskus Liigasta lähtevät nuorukaiset on nähty huonona asiana, mutta nykyään nuorten kehitys ja kunnianhimoisuus nähdään hienona asiana, joka tuo Suomen maailmankartalle. Jokaisella Liiga kierroksella nähdään tulevien maajoukkue- ja NHL-pelaajien ottavan suuria harppauksia miesten tasolla kohti suurempia valoja. Jokaiseen kauteen mielenkiintoa tekee Vuoden tulokkaalle jaettavan Jarmo Wasama palkinnon spekulointi.

Veikkaussivut.com tarkasteli kuumimpien tulokkaiden edesottamuksia:

Kaapo Kakko 17v

Tulevan kesän NHL Draftiin on vielä viitisen kuukautta, mutta Kaapo Kakkoa ollaan kaavailtu kärkipään varaukseksi. Kakko todisti tasonsa viime kaudella nuorten SM-liigassa ollen pistepörssin viides tehoilla 25+30=55, vaikka pelasi parisen kymmentä ottelua muita vähemmän. Kakon palkintokaapista löytyy tuore U20 MM-kulta sekä U18 MM-kulta. Liigan tulokkaiden pistepörssin sijalla kaksi 31 ottelua pelanneena ja 12+11=23 tehot tehneenä. Jakaa TPS:n sisäisen maalipörssin sijan kolme Ilari Filppulan kanssa. Kakkoa verrataan usein Mikko Rantaseen.

Aleksi Heponiemi 20v

Florida Panthersin 2017 toisen kierroksen 40. varaus on palannut kotimaahan Kanadan WHL vuosien jälkeen. Viime kaudella Broncosin riveissä 57 otteluun tehdyt 90 syöttöpistettä kertoo huimasta pelinluku- ja syöttötaidosta. Ottanut myös Liigan haltuunsa ollen tulokkaiden pistepörssin ykkönen 12+21=31 tehoilla 36 pelatun ottelun jälkeen. Hoitanut Kärppien toisen kentän keskushyökkääjän tonttinsa varsin mallikkaasti. Hakee viimeistä silausta Liigassa ennen NHL:ään siirtymistä.

Anttoni Honka 18v

Jyväskylän pakkitehtaan varmaa tuotantoa. NHL:ssä pelaavat JYP:istä lähtöisin olevat Olli Määttä, Sami Vatanen ja isoveli Julius Honka. Tulevaisuudessa myös tämä rightin pakki nähdään maailman suurimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä. Palkintokaapissa komeilee sekä U18 että U20-MM kulta, CHL-kulta, Reijo Ruotsalaisen nimellä jaettava nuorten SM-Liigan paras puolustaja palkinto. Kuluva kausi ollut rikkonainen kun pelejä on tullut niin JYP U20, JYP:n Liiga rosterissa sekä KeuPa HT:n riveissä yhteensä 31 ottelun verran. Pienestä pelimäärästä huolimatta Honkaa on kaavailtu ykköskierroksen varaukseksi tulevassa NHL-Draftissa.

Jesse Ylönen 19v

Lahden Pelicansissa pelaava Montrealin toisen kierroksen 35 varaus on toisen polven kiekkoilija joka tulee seuraamaan isänsä Juhan jalanjälkiä NHL:ään. Avasi kuluvalla kaudella uran toisessa Liiga ottelussa maalihanansa tehden kaksi maalia Lukkoa vastaan. Viime kaudella Espoo Unitedin riveissä Mestiksessä tehot 14+13=27 ja myös kuluva kausi on sujunut kohtalaisen hyvin tehoin 9+8=17 joka oikeuttaa tulokkaiden pistepörssin sijalle neljä. Tämän ketterän oikealta laukovan laiturin kaapista löytyy U20 MM-kulta sekä Mestiksen kuukauden tulokas palkinto viime joulukuulta.

Linus Nyman 19v

Kaksi edellistä kautta OHL:n Kingston Frontenacsin riveissä 135 ottelua ja 65+70=135 tehot takonut Nyman palasi kuluvalle kaudella kotimaiseen Liigaan Rauman Lukon riveihin. Tulevassa Draftissa varattavissa oleva Nyman on hakenut Lukosta uutta nostetta uralleen, mutta pelit eivät ole sujuneet aivan odotetusti, kun 39 ottelua on tuottanut tehot 7+4=11. Lahjakkaan hyökkääjän  suurin ongelma on pieni koko, mutta jalkojen nopeus antaa pientä etumatkaa. Parhaalle tasolle päästäkseen vaatii massaa ja voimaa kroppaansa. Kaapista löytyy U20 MM-kulta.

Kuka on oma suosikkisi yllä olevista tulokkaista?

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia