Lista: Suomen parhaat jalkapalloilijat - TOP 5

Ketkä ovat Suomen viisi parasta jalkapalloilijaa tällä hetkellä? Katso mikä on meidän näkemyksemme.

Suomi Huuhkajat

Edessä piti olla kaikkien aikojen futiskesä…

Kesän 2020 piti olla suomalaisen jalkapalloilun todellinen juhlavuosi. Suomen maajoukkue Huuhkajat pelasivat vuonna 2019 upeat UEFA Nations League pelit ja vielä upeammat jalkapallon EM-karsinnat. Suomen maajoukkue varmistikin marraskuussa 2019 historiallisen arvokisapaikan vuoden 2020 EM-kisoissa. Mutta kuten me kaikki tiedämme kevät 2020 muutti paljon asioita ja nyt EM-kisojen alkua odotetaan aina kesäkuuhun 2021.

Kultainen sukupolvi historiassa, uudet tähdet taivaalla

Suomen maajoukkueen pelipaidan on pukenut ylleen historian saatossa monta upeaa jalkapalloilijaa, jotka ovat saaneet tunnusta taidoista ympäri Eurooppaa. Suomella oli aikoinaan kasassa myös niin sanottu kultainen sukupolvi, kun Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Mikael Forssell, Teemu Tainio, Antti Niemi ja monet muut kotimaiset legendat pelasivat yhdessä sinivalkoisessa paidassa. Arvokisat jäivät tuolloinkin haaveeksi mutta nyt se tapahtui. Joukkueen kokoonpano ei ehkä ollut paperilla suuren yleisön silmissä nimekäs mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että Suomella on monta maailmanluokan pelaajaa. Ketkä näistä pelaajista sitten ovat parhaita? Tässä meidän näkemyksemme Suomen tämän hetken viidestä parhaasta jalkapalloilijasta.

Jesse Joronen

Maalivahti Jesse Joronen otti heinäkuussa 2019 urallaan ison askeleen, kun Seria B:stä sarjapykälää ylemmäs noussut Brescia Calcio osti suomalaismaalivahdin viidellä miljoonalla tanskalaisesta FC Kööpenhaminasta. Jorosesta haluttiin seuraan ykkösmaalivahti, joka pitäisi joukkueen pääsarjatasolla. Brescia on kuitenkin alisuorittanut koko kauden ja omissa on soinut reippaasti (64 päästettyä maalia). Maaleja ei voi kuitenkaan laittaa yksin Jorosen piikkiin ja suomalainen on nauttinut valmennuksen luottamusta koko kauden pelaten kauden ensimmäistä ottelu lukuun ottamatta kaikki pelit, mikäli hän on ollut terve.

Joukkueen surkeasta kaudesta huolimatta Jorosella on taskussaan ensimmäiseltä Italian vuodelta viisi nollapeliä ja monta highlight-torjuntaa. Jorosen markkina-arvoksi on tällä hetkellä arvioitu peräti 4 miljoona euroa, joka on kaikista suomalaispelaajista kolmanneksi suurin. Jorosella on Brescian kanssa sopimus kesään 2022 asti, nähtäväksi jää pysyykö maalivahti niin pitkään seurassa vai naarataanko Joronen jo ensi kaudella Serie B:stä isommille kentille.

Joel Pohjanpalo

Joel ”Jolle” Pohjanpalo on ollut vuosia jo yksi Suomen lupaavimmista jalkapalloilijoista. Miehen uraa ovatkin kuitenkin varjostaneet loukkaantumiset ja kuntoutusta seuranneet vähäiset peliminuutit. Mies on ollut kuin kirotussa kierteessä. Kaudella 2019/20 Pohjanpalo oli kentällä yhdessä Bundesliigaottelussa Bayern Leverkusenin riveissä ja neljässätoista ottelussa 2. Bundesliigassa lainaseura Hamburger SV:ssä.

Pohjanpalo oli Hampurissa aivan maaginen koronatauon jälkeen, kun mies iski seitsemän maalia yhdeksässä ottelussa. Kaiken kaikkiaan, Jolle pelasi koko kaudella vain 908 minuuttia mutta hän ehti silti viimeistellä 9 maalia, osuen maalipuiden väliin joka 101 minuutti. Maajoukkueessa Pohjanpalo ehti pelata vain kaksi vajaa ottelua EM-karsinnoissa mutta silti hän tehoili vaihdosta tullessaan tehot 1+1. Kausi 2020/21 tulee olemaan Pohjanpalon uralla ehkä kaikkein käänteen tekevin. Jolle täyttää jo 26-vuotta ja nyt on pysyttävä terveenä sekä onnistuttava tai ovet suurseuroihin alkavat sulkeutua.

Glen Kamara

Skotlannin Valioliigassa pelaajalegenda Steven Gerrardin alaisuudessa Glasgow Rangers joukkueen riveissä pelaava Glen Kamara on yksi Suomen ehdottomista futishelmistä. Mies ei juuri paistattele otsikoissa mutta lokakuussa 2020 25-vuotta täyttävän työmyyrän taidot ovat tunnistettu ympäri Euroopan. Kamara pelaa puolustavan keskikentän roolissa rytmittäen peliä. Kamara on osoittanut taitonsa Skotlannin lisäksi Eurooppa-liigassa sekä maajoukkueessa.

Huhujen mukaan Serie A:n suurseura Juventus olisi ollut kiinnostunut monen Valioliigaseuran ohella Kamarasta jo tammikuun 2020 siirtoikkunassa. Rangers odotti kuitenkin suomalaisen arvon nousevan EM-kisojen myötä eikä siksi halunnut myydä Kamaraa talvella. EM-kisoja ei pelata mutta Kamara nauttii Gerrardin luottamusta ja miehellä on avauskokoonpanon paikka sekä iso rooli edessään jälleen kauden 2020/21 alkaessa.

Lukas Hradecky

Bayern Leverkusen maalivahti Lukas Hradecky on kotimaamme ehdottomasti kirkkain maalivahti. Luke on ollut jo vuosia yksi Bundesliigan parhaista maalivahdeista ja miestä on tasaisesti viety huhuissa aina vain isompiin ja isompiin ympyröihin. Luonteeltaan aivan kaikki sulattava Hradecky on kuitenkin viihtynyt Eintracht Frankfurtin ja Leverkusen kokoisissa keskisuurissa seuroissa varmistaen näin itselleen ison rooliin ja runsaasti peliaikaa. Vuonna 2020 31-vuotta täyttävällä Hradeckyllä on vielä mahdollisuudet suurseurojen ykkösmaalivahdiksi, erityisesti jos mies nollaa maailman tähdet kesän 2021 EM-kisoissa.

Teemu Pukki

Teemu Pukki on ehdottomasti tämän hetken paras suomalainen kenttäpelaaja. Se kumpi ansaitsee olla listalla ykkönen, Pukki vai Hradecky on makuasia. Pukki pelasi aivan loistavan alkukauden Valioliigassa osoittaen, että hänellä on kykyä pelata maailman korkeimmalla tasolla.

Pukki-Partyt on nähty tällä kaudella 11 kertaa 34 Valioliigaottelussa ja tämän lisäksi kotkalainen on antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Huuhkaja-paidassa Pukki on onnistunut 13 kertaa kuudessatoista edellisessä ottelussa, jotka ovat kaikki olleet joko Nations League tai EM-karsintaotteluita. Pukin loppukausi koronatauon jälkeen on ollut Valioliigassa surkea mutta niin on ollut koko Norwich Cityn. Tämä ei kuitenkaan himmennä silmissämme miehen loistoa. Nähtäväksi jää missä Teemu Pukki aloittaa seuraavan jalkapallokauden!

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia