Listasimme parhaat jääkiekkoelokuvat vieroitusoireiden helpottamiseksi

NHL ja muut jääkiekkosarjat ovat tauolla koronaviruspandemian vuoksi eikä liveotteluita näy, joten listasimme muutamia lätkäelokuvia suurimpaan tarpeeseen.

Slapshot – Lämäri vuodelta 1977 ja Happy Gilmore – Ammattilainen ovat tunnettuja klassikkoja, mutta löytyyhän lätkäaiheisia elokuvia enemmänkin. Tätä kiekkotauon jättämää tyhjyyttä ei voi täyttää millään, mutta listasimme nyt muutamia kiekkoelokuvia, joista saattaa olla pientä apua suurimpiin vieroitusoireisiin.

Slap Shot – Lämäri 1977

Ykkössijalla tottakai suuri kulttielokuva, josta on tullut myöhemmin myös pari ei niin hyvää jatko-osaa. Pikkukaupungin Charlestown Chiefs joukkueella ei mene erityisen hyvin, vaan joukkue häviää häviöiden jälkeen. Joukkueen lakkauttamista on huhuttu ja se saa valmentajan miettimään ratkasuita. Tilanne alkaa näyttämään epätoivoiselta, mutta yhtäkkiä Hansonin veljesten tappelut kaukalossa nostavat pelintasoa ja joukkue etenee kohti pudotuspelejä. Tämä kannattaa katsoa!

Tooth Fairy – Hammaskeiju 2010

Dwayne ”The Rock” Johnson näyttelee Derek Thompsonia joka on kovaotteinen lätkänpelaaja. Hän sai lempinimen hammaskeiju, koska hänen taklaukset irroittavat vastustajilta hampaita. Hän viettää enemmän aikaa jäähyaitiossa kuin kaukalon sisällä ja lempinimeen viitaten hänet tuomitaan viikoksi hammaskeijuksi.

The Rocket 2005

Elokuva kertoo Hall Of Fame paikankin saaneesta Maurice ”Rocket” Richardista. Pienikokoinen työläinen saa try-outin kautta pelipaikan Montreal Canadiensissa. Hän nousee loukkaantumisten ja lukuisten vastoinkäymisten kautta joukkueen tähdeksi ja NHL:n legendaksi. Elokuva kertoo tarinaa jopa hieman liian mahtipontisesti, mutta on silti hokileffojen parhaimmistoa.

Miracle – unelma voitosta 2004

Disneyn elokuva kertoo ihmeestä jäällä, eli Yhdysvaltojen jääkiekkomaajoukkueen tiestä vuoden 1980 olympiakultaan Lake Placidissa. Yliopistopelaajista koostunut joukkue tekee tosiaan ihmeen ja elokuvan tähtikohtaus on ehdottomasti 4-3 voitto suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta.

Waking up Wally: The Walter Gretzkyn tarina 2005

Wayne Gretzkyn isä sai vuonna 1991 aivoverenvuodon joka vei hänen muistinsa. Walter Gretzky ei muista poikansa jääkiekkourasta eikä sen eteen tehdyistä uhrauksista mitäänja elokuvassa muistoja palautellaan koko perheen voimin. Mukava tarina vastoinkäymisten voittamisesta, mutta lätkäfanit eivät pääse yli siitä, että Waynen näyttelijä ei näytä yhtään esikuvaltaan.

The Mighty Ducks – Mestarit 1992

Tämä elokuva on suuriosa monen lapsuutta. Ensimmäinen on normaaliin tapaan paras, mutta myös kaksi jatko-osaa on katsottava. Kuten nimestä voi päätellä, niin Anaheim Mighty Ducksin omistanut Disney on elokuvan takana. Mestarit 2 (1994) ja Mestarit 3 (1996) kannattaa katsoa heti perään.

Mystery, Alaska – Kaukalon kuninkaat 1999

Tämä vuonna 1999 tehty leffa floppasi taloudellisesti, mutta on viihdyttävä pläjäys jokatapauksessa. New York Rangers on menossa pelaamaan Mysteryyn, Alaskaan luonnonjäälle ja se saa pikkukaupungin sekaisin. Elokuvassa seurataan pikkukaupungin valmistautumista suureen otteluun ja kommervenkeiltä ei vältytä.

Goon 2011

Portsari Doug Glatt (Sean William Scott) päätyy sattumien kautta paikallisen pikkujoukkueen kovanaamaksi ja tappelijaksi. Yksinkertaiseksi haukuttu kaveri löytää intohimonsa ja nousee fanien suureksi suosikiksi. Nyrkit heiluvat taidokkaasti ja voimalla, mutta ensin pitää oppia luistelemaan.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia