Liverpool palkkasi rajaheittovalmentajan, tulokset näkyvät jo!

Valioliigan huipulla marginaalit ovat pienet, sivurajaheittokin voi ratkaista ottelun. Liverpool ja Jurgen Klopp eivät jätä mitään sattuman varaan.

Valioliigan kärkitaisto on pienestä kiinni. Liverpool palkkasi itselleen kesällä sivurajaheittovalmentajan.

Sivurajan heittämistä valmentava mies on tanskalainen Thomas Gronnemark. Liverpoolin manageri Jurgen Kloppkin tunnusti, että hän ei ollut koskaan edes kuullut sellaisesta kuin sivurajaheittovalmentaja ennen kuin hän tapasi Gronnemarkin.

Gronnemark tuntee alansa. 42-vuotias tanskalainen on heittänyt sivurajaheiton maailmanennätyksen 51.33 metriä. Joidenkin mielestä hän on kuitenkin turha mies. Englantilainen futiskommentaattori, ex-pelaaja Andy Gray on pilkkanut Gronnemaarkia.

”Tiedän, että tämä on varmasti maailman oudoin homma”, ilmeisesti maailman ainoa sivurajaheittokoutsi Gronnemark itse sanoi. Hän on kuitenkin sitä mieltä, etä sivurajoista voi saada luotua hyviä maalipaikkoja, ja ne muutenkin voivat auttaa joukkueen pelaamista huomattavasti.

Andy Grayta lukuunottamatta futisasiantuntijat ovat jo huomanneet Gronnemarkin työn tulokset.

”Näin Joe Gomezin heittävän muutaman todella hyvän sivurajan Liverpoolille, enkä ole nähnyt hänen ennen tekevän sellaisia. Näyttää siltä, että Gronnemark on opettanut hänelle jotain. Täytyy sanoa, että Liverpool hyötyy hänestä”, Arsenalin ex-tähti Ian Wright sanoi radio-ohjelmassa.

 

 

Manageri Jurgen Klopp on sitä mieltä, että Gronnemarkin työ jo näkyy joukkueen pelissä. Klopp kertoo, että kun hän tapasi Gronnemarkin, niin hän halusi heti palkata tanskalaisen.

Gronnemark kertoo, että hän on tehnyt futisjoukkueiden kanssa työtä jo vuodesta 2004.

”Jos olisin puolustaja, niin en haluaisi kohdata Joe Gomezin rajaheittoa. Ylipäätänsä en haluaisi Liverpoolia vastaan laittaa palloa ulos sivurajasta”, Gronnemark sanoi.

Gronnemarkin arvion mukaan joukkue heittää ottelun aikana 40-50 rajaheittoa. Liverpool heitti ottelussaan Leicesteria vastaa 54 kertaa rajan takaa. Gronnemark sanoo, että rajaheiton merkitystä on aina aliarvioitu, toisin kuin esimerkiksi kulmapotkuja vapareita.

”Jos olettaa ammattipelaajien olevan automaattisesti hyviä rajaheiton heittäjiä ilman mitään valmennusta, niin olet hyvin optimistinen. Yleensä heittojen taso on kehno. Liigan kärkipäässä hyvät rajaheitot auttavat pitämään pelin sujuvana. Mikä tahansa on joukkueen taso ja sarjasijoitus, niin rajaheitot ovat etu”, Gronnemark sanoi.

Hän jakaa heitot kolmeen, pitkiin rajaheittoihin, nopeisiin, joilla voidaan lähteä vastahyökkäyksiin, sekä fiksuihin heittoihin, joilla voidaan pitää pallo hallussa tiukassa prässissä.

Gronnemark valmentaa rajaheittämistä myös tanskalaisissa seuroissa Midtjylland sekä Horsens, ja vielä Bundesliigassa. Midtjylland ja Horsens tekivät viime kaudella kumpikin kymmenen maalia rajaheitoista.

Tanskalainen laitapakki Andreas Poulsen, joka nyt pelaa Borussia Monchengladbachissa, onnistui Gronnemarkin valmennuksessa kasvattamaan rajaheittonsa pituussa 25 metristä liki 38 metriin.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia