Lopeteguista Real Madridin manageri

Real Madrid valitsi Espanjan maajoukkueen päävalmentajan Julen Lopeteguin Zinedine Zidanen seuraajaksi. Mitä nyt tekevät Ronaldo ja Bale?
Espanjan Julen Lopetegui

Real Madrid on palkannut Zinedine Zidanen seuraaja. Uusi mies Realin penkin päässä on Espanjan maajoukkueen valmentaja Julen Lopetegui. Tähän loppui lähes kuukauden kestänyt kiivas spekulointi, johon yhdistettiin useampikin huippumanageri Pochettinosta Conteen ja Allegrista Kloppiin.

Zizou Zidane jätti Realin yllättäen kolmen voitetun Mestareiden liigan finaalin jälkeen. Zidane totesi, että joukkue tarvitsee ”erilaisen äänen”.

Lopetegui on edellisen kerran ollut seurajoukkueen managerina Portossa, jossa kahden vuoden oesti päättyi kesällä 2016. Porton jälkeen Lopetegui siirtyi Espanjan maajoukkueen hommiin.

Lopeteguilla on yhteyksiä Real Madridiin. Hän oli pelaajaurallaan maalivahti, ja pelasi yhden ottelun Realin paidassa. Eniten Lopetegui pelasi Logrones -nimisessä joukkueessa, yhteensä 107 ottelua.

Lopetegui aloitti valmennusuransa vuonna 2003 apulaisvalmentajana Espanjan alle 17-vuotiaiden joukkueessa. Hän oli valmennushommissa myös alle 19-, 20- ja 21-vuotiaiden maajoukkueissa ennen Porton pestiä.

Real Madridin viime kausi oli Mestareiden liigan voitosta huolimatta pettymys. Se tuli La Ligassa vasta kolmanneksi, 17 pistettä Barcelonan perässä. Joukkue alkoi jo repeillä, Ronaldo on vihjaillut lähtevänsä muualle, samaten kuin Gareth Bale. Uuden managerin palkkaaminen rauhoittaa tilannetta, Lopeteguilla varmasti on jo mielessään, että minkälaisen joukkueen hän haluaa rakentaa.

Lopeteguin palkkaaminen oli Espanjassa suuri yllätys.

”Kukaan ei odottanut tätä, ja nyt spekuloidaan, että miksi uutinen julkaistiin juuri kolme päivää ennen Espanjan avausottelua MM-kisoissa, eikä pidetty piilossa turnauksen ajan”, BBC kirjoitti uutisesta.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia