Lopultakin Coutinho lähti Barcaan!

Viimeinkin Coutinho -kaupat lyötiin lukkoon. Ja samalla Coutinhosta tuli maailman toiseksi suurimman siirtosumman pelaaja.

Philippe Coutinho siirtyy lopultakin Liverpoolista Barcelonaan. Kauppahinta on brittilehtien mukaan 142 miljoonaa puntaa, eli Coutinhosta tuli futishistorian toiseksi kallein pelaaja Neymarin jälkeen. Coutinho on ilmeisesti Barcan joukkueen mukana jo sunnuntain ottelussa Levantea vastaan, mutta tuskin hän kentällä vielä on. Liverpoolin joukkue matkasi lauantaina Dubaihin, eikä Coutinho lähtenyt mukaan reissulle.

Coutinhon siirtosumma on muutamassa osassa. Liverpool saa Barcelonalta heti 106 miljoonaa puntaa, ja sen jälkeen summa kasvaa sitä mukaan kun brassitaituri pelaa otteluita Barcelonan paidassa.

Coutinhon sopimus Barcelonan kanssa on viiden ja puolen vuoden mittainen, ja näistä vuosista Coutinho nettoaa 12,1 miljoonaa puntaa per kausi palkkana.

Liverpool yritti viimeiseen asti estää Coutinhon lähtemisen, mutta kyllähän tämä mainio bisnesliike seuralta oli. Liverpool osti Coutinhon aikoinaan 8.5 miljoonalla punnalla, eli melkoisen voiton seura tekee.

Barcelona oli jo viime kesänä kovasti Coutinhon perässä, ja kauppa oli ilmeisesti todella lähellä. Barcelonan urheilujohtaja Albert Soler on julkisesti sanonut, että Liverpool olisi myynyt Coutinhon kesällä 177 miljoonalla punnalla, mutta tähän Barcelona ei ollut suostunut. Liverpool on tosin kieltänyt tämän tarjouksen.

Barcelona ei kauden alun jälkeen luopunut ajatuksesta ostaa Coutinho. Seuran kesken lähinnä puhuttiin siitä, että paljon Coutinhosta voisi maksaa. Barcelona sai Neymarin kauppaamisesta PSG:n joukkueeseen 196 miljoonaa puntaa, ja 88 miljoonaa puntaa tästä summasta meni Ousmane Dembelen ostamiseen Dortmundista. Coutinhokin on koko alkukauden tuonut silloin tällöin julki haluaa jättää Liverpool.

Sen Coutinho ja Barcelona soutamisessa ja huopaamisessa menettivät, että Coutinho ei ole edustuskelpoinen Barcelonan paidassa tämän kauden Mestareiden liigassa.

Johan kaupan vahvisti itse Leo Messikin:

Ja tätä mieltä Liverpoolin fanit ovat asiasta: